El Mercat Sant Roc inicia una campanya d’ajuda als refugiats amb Creu Roja

Els comerciants venen paperetes per a participar en el sorteig de 1.000 euros en vals de compra

Mercat Sant Roc inicia una campanya
Responsables de la iniciativa i col·laboradors han presentat la campanya aquest dilluns.

El Mercat Sant Roc inicia aquest dilluns una campanya d’ajuda a les persones refugiades a través de Creu Roja. La iniciativa, en la qual col·labora l’Ajuntament d’Alcoi, consisteix en la venda de paperetes per a participar en el sorteig de mil euros en vals de compra per a canviar en el mercat. La campanya s’estendrà fins al 30 de setembre, amb la participació del més de mig centenar de comerciants que conformen el mercat.

Onia Carpio, secretària del Mercat Sant Roc, ha explicat que la iniciativa sorgeix arran del conflicte d’Ucraïna, les nefastes conseqüències del qual per als seus habitants han calat en la societat alcoiana, que s’ha sensibilitzat amb la causa i d’ací la idea d’impulsar la campanya. Respecte al funcionament d’aquesta, la responsable del mercat ha detallat que se sortejaran dos vals de compra per valor de 300 euros cadascun, i quatre de 100 euros. Les paperetes per a participar estaran a la venda en els llocs, al preu d’1 euro.

Núria Cortell, vocal del Mercat Sant Roc, ha remarcat que la iniciativa suposa anar més enllà de la vocació comercial del mercat, aprofundint en la «implicació social» que es pretén amb aquesta mena de campanyes solidàries. Un caràcter, el de ciutat solidària, que la regidora de Polítiques Socials, Aranza de Gràcia, també ha ressaltat, reiterant d’aquesta manera el suport i la col·laboració per part de l’Ajuntament d’Alcoi.

També han concretat que cada mes, tot el que es recapte amb la venda de les participacions del sorteig es donarà a Creu Roja en forma de vals de compra per valor de 5 euros, perquè l’organització els puga distribuir entre les famílies refugiades usuàries del seu banc d’aliments. Pablo Granados, per part de Creu Roja, ha assenyalat en aquest sentit que són unes 50 famílies a les quals atenen en aquests moments i que es veuran beneficiades. A més, remarca que gràcies a la iniciativa del Mercat Sant Roc podran disposar de menjar fresc.

Send this to a friend