El Mig Any de la Fira manté la participació pese al mal temps

Les pluges del cap de setmana no van condicionar els actes programats

El Mig Any de la Fira manté
El Congrés de Fira celebré el seu última jornada.

Cocentaina ja ha superat l’equador de cara a la celebració de la pròxima edició de la Fira de Tots Sants, després que el cap de setmana del 20 i 21 de maig es commemoraren els actes centrals del Mig Any d’aquest esdeveniment, mitjançant un ampli ventall d’activitats. Abans de les propostes d’oci organitzades per al dissabte i el diumenge, es va dur a terme el dimecres anterior l’última jornada del congrés anual centrat en la Fira.

Aquesta cita va quedar ajornada al març, quan va tindre lloc el citat congrés, i en aquesta ocasió es va parlar de l’aplicació de la marca personal o la robòtica a esdeveniments de gran format com la mateixa Fira. Per a això, l’organització va comptar amb la presència de dos ponents experts en aquesta matèria com són Rubén Montesino i Isidro Fernández.

Ja el divendres a la vesprada van obrir les seues portes diversos estands d’artesania i productes de bijuteria, situats en la part central del passeig del Comtat, mentre que en el recinte firal situat al costat del Teular obria les seues portes el FiraFest. A partir d’eixe moment, els concerts van ser protagonistes tant el mateix divendres com en la nit del dissabte, al costat d’una oferta gastronòmica de la mà de foodtrucks o les barres que van muntar els establiments locals dedicats a l’oci nocturn.

Una de les principals novetats d’enguany va ser la celebració de la competició PRECVAL de domatge clàssic, que es va desenvolupar al parc del barri de Sant Hipòlit, amb la presència de fins a huitanta genets. “Malgrat el mal temps s’ha pogut realitzar tot tal qual estava previst i any rere any veiem que la data del Mig Any de Fira es consolida contribuint així a desestacionalitzar el certamen, però també a dinamitzar l’economia local abans que arriben els mesos d’estiu. Estem molt satisfets per l’acolliment que han tingut totes les propostes que estaven programades”, valorava l’edil de Fira, Eugenia Miguel.

Competició de domatge clàssic
Indicar que en el marc de la competició PRECVAL també es van desenvolupar classes magistrals de la mà del genet contestà Rubén Mengual, mentre que el diumenge va haver-hi una concentració de vehicles clàssics pel passeig del Comtat. Tot això va quedar englobat amb les jornades gastronòmiques, així com el ‘quinto’ i tapa.

Send this to a friend