El Ministeri assumirà la construcció de la rotonda nord

El projecte està associat a la cessió de la N-340, llargament reivindicada per aquesta ciutat

El Ministeri assumirà la construcció de la rotonda nord
Compareixença de la diputada Patri Blanquer i l’alcalde Toni Francés per a anunciar l’acord entre Ajuntament i Ministeri.

El Ministeri de Transports serà qui finalment assumisca la construcció de la rotonda de l’accés nord de la ciutat. L’alcalde Toni Francés i la diputada socialista Patri Blanquer, han comparegut aquest dilluns per a explicar els detalls d’aquest «compromís» entre l’Ajuntament d’Alcoi i el Govern central, en paraules de Blanquer, que a més està associat a la cessió de la travessia de la N-340 per part del Ministeri. Es tracta d’una llarga reivindicació, tal com apuntava la diputada nacional.

La construcció de la rotonda nord té un cost de prop d’un milió d’euros i el projecte, redactat ja per l’Ajuntament, es preveu que estiga llest per a la seua execució en el termini aproximat de dos mesos, que és el temps del qual disposa el Ministeri per a adaptar el projecte als requeriments tècnics, per a després iniciar-se el procés de licitació de les obres.

L’alcalde ha destacat que la rotonda és «molt necessària» per a «el conjunt de la ciutat» a nivell de regulació del trànsit en una de les principals entrades a Alcoi, però especialment per als empresaris del polígon de Cotes Baixes, que porten anys demandant aquesta infraestructura. Per part seua, la diputada socialista afegeix que el projecte «podrà ser una realitat al més prompte possible».

Toni Francés remarca que l’acord és fruit de «moltes reunions i negociacions» amb el Ministeri de Transports, i considera un avantatge que finalment el projecte vaja acompanyat de la cessió de l’antiga travessia, pendent des que es va construir la circumval·lació. En aquest sentit, Francés ha avançat que al llarg d’aquest mes, previsiblement a la setmana que ve, se celebrarà un Ple extraordinari per a acceptar la cessió de la carretera per part del Ministeri.

Send this to a friend