El Ministeri licita les obres de la rotonda nord dos anys després

El pressupost supera el milió d'euros i compte amb un termini d'execució de sis mesos

El Ministerio licita las obras de la rotonda norte dos años después
Aquesta glorieta permetrà reordenar el trànsit en l’entrada a Alcoi des de Cocentaina.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha tret a concurs el projecte de construcció de la rotonda que s’habilitarà en l’accés nord de la ciutat, dos anys després que s’anunciara que seria el Govern central el que assumiria aquesta obra, associada a la cessió de la travessia de la N-340 per part del Ministeri. L’actuació compta amb un pressupost que supera el milió d’euros, que serà finançat amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació *Next *Generation.
L’anunci de la licitació ha sigut publicat aquesta setmana i les empreses tenen fins al 17 d’abril per a optar al concurs públic de l’obra, que tindrà un termini d’execució de sis mesos. D’aquesta manera, a la fi d’enguany podria ser realitat un projecte llargament reivindicat, especialment pels empresaris del polígon Cotes *Baixes, ja que la construcció de la rotonda permetrà reordenar el trànsit en aqueix encreuament d’accés a la ciutat i a l’àrea industrial.
L’alcalde Toni Francés ha mostrat la seua satisfacció per la notícia del concurs de l’obra i ha assenyalat que “encara que el Ministeri no tenia obligatorietat d’assumir aquesta actuació com a compensació per la cessió de la N-340, les gestions realitzades pel govern municipal han permés que finalment siga executada per l’administració central, demostrant una vegada més el compromís del Govern de Pedro Sánchez amb la ciutat d’Alcoi”.
A més, la reurbanització d’aqueix punt on s’habilitarà la rotonda comportarà que, juntament amb la reordenació del trànsit, es dote a l’entorn de voreres amb un ample mínim de 1,80 metres, incloent també un carril bici de dos metres d’ample al llarg del contorn de la glorieta. Cal recordar que en l’actualitat s’està construint un nou eix ciclista que creua la ciutat i arriba fins a aquest accés nord, permetent impulsar la mobilitat sostenible i millorar la seguretat viària.

Send this to a friend