El Ministeri ratifica l’acord per a rehabilitar els barris de Font Dolça i Sagrado Corazón

El projecte compta amb una subvenció de 9,2 milions d'euros de fons europeus

El Ministeri ratifica l'acord
El conveni va ser ratificat dilluns passat a València.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va ratificar aquest dilluns el protocol per a la rehabilitació dels barris de Sagrado Corazón i Font Dolça d’Alcoi. A l’acte, que va tindre lloc en la delegació del Govern de València, van assistir l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i la regidora d’Habitatge, Maria Baca. Al costat de l’edil i la ministra van signar també l’acord el vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca; i el secretari general d’Agenda Urbana, David Lucas.

Amb aquesta signatura es formalitza l’inici d’aquest projecte, que compta amb una subvenció de 9’2 milions d’euros de Fons Europeus dins del Programa d’ajuda a actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026. Es tracta de fons gestionats a través de la Conselleria d’Habitatge i serà l’Ajuntament l’encarregat de gestionar la inversió, que serà de 27.000 euros per habitatge i en la qual cada propietari tan sols haurà d’aportar 300 euros.

Així se li va traslladar al veïnat en la reunió del passat dimarts, 31 de gener, en la qual es va informar els més de 150 persones assistents sobre el procés i sobre les actuacions a dur a terme. Entre altres intervencions, es millorarà l’envolupant tèrmica i es proporcionaran noves fonts d’energia renovables, a través d’instal·lacions fotovoltaiques de producció d’energia elèctrica. Es retirarà l’amiant i se substituiran les cobertes, s’aïllaran les façanes i es reemplaçaran l’envidrament i les fusteries exteriors per sistemes de PVC. No sols s’actuarà en els edificis, sinó també en l’exterior.

Respecte als terminis, es procedirà a la licitació de la redacció del projecte i s’espera que estiga finalitzat abans que acabe 2023, passant al concurs de les obres. La previsió és que donen principi en el primer semestre de 2024 i hauran d’estar finalitzades, tal com indiquen les bases de les ajudes, abans de 2026.

Send this to a friend