El Molinar presenta xifres molt positives de reserva d’aigua

El principal aqüífer d'Alcoi proveeix a la majoria de la localitat d'aquest recurs natural tan preat

El Molinar presenta xifres molt positives de reserva d'aigua
L’aigua brolla en el Molinar des de l’any passat, per la qual cosa no és necessari activar les bombes d’extracció | Arxiu

Ahir, com cada 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, posant de manifest la importància de preservar, cuidar i valorar aquest bé tan preuat que resulta essencial en el dia a dia, però que d’altra banda, és un recurs escàs en molts llocs del món.

Per això, és necessari recordar que s’ha de fer un consum responsable de l’aigua i també tractar d’estalviar, pensant en el nostre futur i en la sostenibilitat ambiental, entre altres aspectes.

La importància de l’aigua es posa de manifest quan comptar amb bones xifres de reserves d’aigua en els aqüífers es tradueix en un balanç positiu, tant per part de les administracions com en les repercussions per a la ciutadania.

Aquest és el cas de l’aqüífer del Molinar, el principal d’Alcoi, que proveeix a la gran majoria de la població d’aquesta localitat. “Som afortunats de tindre una bona reserva d’aigua”, assegura el regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Martínez. I és que, segons les dades aportades, des de gener de l’any 2020, després del pas del temporal Gloria, no ha sigut necessari bombar aigua d’aquest aqüífer.

“Al gener de l’any passat va començar a eixir l’aigua i es va mantenir durant tot l’estiu”, detalla Martínez, qui assegura que les dades continuen sent positius i que s’espera que “amb els nivells d’aquest hivern, es puga mantenir” per als pròxims mesos. L’edil compara aquesta situació positiva per a la localitat amb altres llocs, i fins i tot amb altres dècades, on era molt recurrent haver de bombar aigua fins i tot “a 80 metres”.

Martínez afig que a més de les mateixes pluges, les inversions i actuacions dutes a terme en la xarxa de distribució d’aigua estan ajudant a mantenir en nivells òptims les reserves. “La xarxa de distribució està a un 70-80% d’efectivitat, no es perd aigua, no hi ha fugides”. Així mateix, el regidor explica que a tot això ha contribuït els treballs realitzats, per exemple, en les canonades, precisament amb la finalitat de contribuir al bon estat i manteniment d’aquest servei.

Send this to a friend