El Nostre llança el col·leccionable ‘Alcoi, pas a pas pels voltants’

El Nostre lanza el coleccionable ‘Alcoi, pas a pas pels voltants’
Cobertes del col·leccionable dissenyades per Óscar Climent

‘Alcoi, pas a pas pels voltants. Rutes per a descobrir el nostre patrimoni cultural’ és el col·leccionable que ha editat Més Ciutat i que el lector trobarà cada dissabte en els quioscos, gratis, amb la compra del periòdic.
La nova publicació ha sigut possible gràcies a la col·laboració del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i  Arqueològics i el Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo. I compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Alcoi, Aqualia, Fundación Mutua Levante, Nirvel i La Española

Vint signatures col·laboradores
‘Alcoi, pas a pas pels voltants’ és un volum de 128 pàgines, que inclou un fascicle d’introducció sobre el patrimoni arqueològic i industrial d’Alcoi i es completa amb altres 15 lliuraments, amb rutes que transcorren pel nostre entorn i en el qual el lector trobarà àmplia informació sobre el nostre passat.
En cadascun dels capítols o fascicles es proposa una excursió, inclou un mapa d’ubicació i recorregut i s’ofereix informació sobre el patrimoni que podem trobar durant el trajecte. Els jaciments arqueològics del Salt, El Puig o Serelles, les pintures rupestres de la Sarga, el castell de Barxell, el patrimoni industrial, les caves de neu o les ermites rurals són algunes de les propostes que formulen els autors de cadascuna de les rutes, les quals formen part de les visites guiades que són organitzades pel CAEHA i Museu a través del programa ‘Excursions al voltant d’Alcoi’.
Es tracta d’una publicació “que ve a complementar la primera part del ‘Alcoi, pas a pas’ centrada en les rutes urbanes, publicada fa un any i que va comptar amb molt bon acolliment per part dels lectors”, assenyala el director de El Nostre Ciutat, Luis Peidro.
La portada de la publicació és obra del dissenyador alcoià Óscar Climent.

ELS 16 LLIURAMENTS

1. Introducció (19/12)
2. El jaciment paleolític del Salt (31/12)
3. Les pintures rupestres de la Sarga (09/01)
4. El poblat de la Mola Alta de Serelles (16/01)
5. El poblat ibèric del Puig (23/01)
6. El jaciment ibèric de la Serreta (30/01)
7. El Castellar d’Alcoi (06/02)
8. El castell de Barxell (13/02)
9. Les ermites rurals (20/02)
10. El paisatge agrícola de Barxell (27/02)
11. La colònia agrícola dels Plans (06/03)
12. El patrimoni industrial del riu Molinar (13/03)
13. El patrimoni industrial del riu Riquer (20/03)
14. El patrimoni industrial del riu Alcoi (27/03)
15. Les caves de neu de la Font Roja (01/04)
16. Les pedreres de Sant Cristòfol (10/04)

Send this to a friend