El nou bo habitatge reforçarà les ajudes al lloguer jove

En 2021 mig centenar de joves alcoians van ser beneficiaris de les ajudes finançades per Conselleria i Ministeri

Reforç de les ajudes al lloguer jove
Vista panoràmica d’Alcoi.

El Ministeri acaba d’aprovar mesures de suport als joves per a facilitar-los l’accés a l’habitatge. El president del Govern, Pedro Sánchez, presentava aquest pla la setmana passada a Alacant, que entre altres accions contempla la creació del nou ‘Bo lloguer jove’, amb una quantia mensual de 250 euros per a joves entre 18 i 35 anys amb baixes rendes de treball, un pla dotat de 400 milions en dos anys.

L’Ajuntament d’Alcoi queda a l’espera que es consigne la dotació pressupostària corresponent per municipis, com també de conéixer l’abast de persones beneficiades en funció dels criteris per a accedir a les ajudes. Per tindre una referència, l’any passat l’import total de les subvencions en concepte de lloguer jove concedides a Alcoi, va superar els 94.000 euros –finançats quasi al 50% per Conselleria i Ministeri– i van anar al voltant de mig centenar els beneficiaris.

La quantia va descendir respecte a l’any anterior, quan les subvencions a joves per al lloguer d’habitatge van ascendir a prop de 135.000 euros. Cal tindre en compte que en aquest cas el Ministeri va incrementar la seua aportació com a mesura extraordinària enfront de la Covid.
requisits

El Govern ha regulat els requisits perquè els joves de fins a 35 anys puguen optar al bo de lloguer, que inclou també el d’habitacions, i les condicions d’aquesta ajuda. Els beneficiaris hauran de tindre ingressos no superiors a tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) i l’habitatge arrendat haurà de tindre la consideració d’habitual i permanent, i una renda màxima de 600 euros/mes, sense perjudici que puga ascendir als 900 euros/mes en alguns supòsits acordats en la Comissió de seguiment formada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la comunitat autònoma corresponent.

En el cas dels lloguers d’habitació, aquests límits de preu seran de fins a 300 euros per habitació, un topall que podrà elevar-se fins als 450 euros si així ho estableix la citada Comissió de seguiment.

L’ajuda serà de 250 euros al mes durant dos anys, quantitat que podrà ser complementada per altres ajudes regulades en el Pla Estatal d’Habitatge o que establisquen addicionalment les comunitats autònomes. També serà compatible amb les prestacions no contributives de la Seguretat Social i l’Ingrés Mínim Vital.

L’Ajuntament d’Alcoi està pendent que la Generalitat Valenciana llance aquesta convocatòria d’ajudes i una vegada publicada, existeix el compromís per part del consistori de facilitar la tramitació de sol·licituds, tal com ha informat la regidora d’Habitatge, María *Baca. Serà en principi a través de l’oficina d’habitatge de la Xarxa Xaloc i del propi departament municipal, des d’on es prestarà aquest assessorament per a accedir a les subvencions, encara que s’està a l’espera de les directrius corresponents.

Send this to a friend