El paisatge del Molinar, vist a través de la mirada del rus Pavel Matveyev

El dijous a la vesprada es va inaugurar l’exposició ‘La Primera Aigua’ de l’artista rus Pavel Matveyev, en la Fundació Mutua Levante. L’epicentre de les fotografies és el paisatge del Molinar, el qual va descobrir l’artista. “Vaig anar a d’Alcoi per casualitat farà uns tres anys. Des de llavors, he estat obsessionat per aquest paisatge sorprenent i per l’espectacular exhibició de les seues ruïnes industrials i romàntiques, així que he estat visitant-lo en repetides ocasions”, comenta Matveyev sobre el lloc que centra la mostra que es pot observar a la sala d’exposicions de la Fundació Mutua Levante

‘La Primera Aigua’ estarà disponible fins al 8 de juny i es pot veure de dilluns a dissabte a 10 a 14 hores i de 18 a 21 hores.

L’exposició compta amb l’afegit que té so, un so ambiental gravat pel propi artista, a més d’un vídeo gravat en el Molinar i un diari que un jove alcoià va escriure quan encara algunes fàbriques funcionaven.

“Les ruïnes tenen aquesta qualitat especial: quan les mires, quan et trobes físicament davant d’elles, funcionen com un portal per a la imaginació. Qualsevol pot començar a fantasiar fàcilment sobre el que eren aquests edificis i quin tipus de vida passava dins i al voltant d’ells”, i com a contrast a la vida que en algun moment va haver-hi allí, la sensació que té el propi artista quan està en el Molinar. “Sempre em sorprén el silenci que regna en aquest lloc. En el Molinar un s’adona clarament que la vida s’ha esfumat d’aquest paratge. Per això, en aquest projecte, vaig decidir establir una connexió entre el passat, quan el lloc estava ple de vida, i el present. En incorporar manualment un fil roig a les meues fotografies, estic convertint-les en objectes tridimensionals, però també estic establint un vincle físic entre el que donava vida a aquest paratge en el passat i la seua condició actual”.

Matveyev és especialista és unir fotografies i so en les seues exposicions, les quals, igual que ‘La Primera Aigua’ tracten sobre espais abandonats.

Send this to a friend