El Parc Científic del Campus d’Alcoi de la UPV se situarà en l’edifici Bambú

Així s'ha comunicat hui, en la recepció de la documentació de la cessió per part de la Generalitat

El Parc Científic del Campus d'Alcoi de la UPV se situarà en l'edifici Bambú
La recepció de la documentació s’ha dut a terme aquesta vesprada en l’Edifici Bambú.

Aquesta vesprada ha tingut lloc la recepció de la documentació per la qual es realitza la cessió de l’Edifici Bambú –actual ubicació d’AITEX i del CEEI– per part de la Generalitat Valenciana –propietària de les instal·lacions– a la Universitat Politècnica de València (UPV), amb el propòsit que el campus universitari d’aquesta universitat cresca.

L’últim tràmit administratiu per a la cessió definitiva, segons ha indicat el rector de la UPV, José E. Capilla, és que aquest assumpte es tracte en el Consell Social perquè es formalitze oficialment. 

En aquest acte en qüestió, la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Julia Company, ha anunciat que aquesta cessió “es fa per a ser la seu del Parc Científic de la UPV, del Campus d’Alcoi”, sent així la primera vegada que “en la Comunitat Valenciana un parc científic té una seu diferent de la seu principal de la universitat”. 

Així, aquestes instal·lacions, que es preveu que estiguen en marxa en el primer semestre de 2024, es destinaran “per a activitats de laboratori, investigació i innovació”, i no per a activitat docent.

Abans d’aqueix moment, i tal com ha indicat prèviament El Nostre, seran necessàries algunes actuacions per a adaptar els espais als usos que el Campus d’Alcoi de la UPV li donarà, actuacions per a les quals ja s’estan realitzant alguns pressupostos. Així mateix, s’estan plantejant altres opcions per a començar a posar en marxa el Parc Científic, encara que siga de manera provisional, ja que es disposa de partides econòmiques per a aquest any 2023. Capella ha assenyalat que és possible que es duga a terme “l’adquisició d’algun equipament, però el Parc Científic com a tal no està en marxa fins a 2024, perquè actualment no disposem d’espais”.

Segons dades oferides en l’acte, el Campus d’Alcoi de la UPV comptarà amb 8.900 metres quadrats, i l’únic espai que no se cedirà és el que disposa el CEEI, que continuarà estant en l’edifici en qüestió.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha assenyalat que aquesta cessió és per a un ús de 30 anys, i que té com a propòsit “generar un pol important per a la nostra economia a Alcoi i comarca, amb una aposta per totes les parts, per a generar talent i que aquest talent es quede ací perquè això dinamitzarà la nostra economia i permetrà que la indústria continue cohesionant Alcoi i les seues comarques”.

Capilla ha apuntat que el futur Parc Científic donarà ” moltes oportunitat als estudiants del Campus d’Alcoi, en matèria de transferència, investigació, emprenedoria…Tant de bo aquest centre es convertisca en un motor de creació d’empreses a partir de resultats d’investigació”.

Per part seua, el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, ha remarcat que aquest pas suposa avançar en la “il·lusió de fer la segona transformació del nostre Campus”, a més de “donar als nostres investigadors l’espai que requereixen”. 

Finalment, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha posat l’accent que la col·laboració entre les institucions i les administracions ha fet possible fer aquest pas, a més d’al·ludir al treball realitzat per part de Bernabeu i de tot l’equip de direcció en el projecte de creixement que “ens van presentar, que era molt difícil, però molt necessari”. Així mateix, ha indicat que el fet que l’Edifici Bambú passe a ser usat per la UPV és la “millor manera de recordar la nostra història, que projecta el futur a la nostra ciutat i a la nostra comarca”.

En general també s’ha posat en valor el treball realitzat per AITEX durant tots aquests anys –i la seua estada en l’edifici en qüestió–, “institut tecnològic de referència per al tèxtil, per a la cosmètica i per a altres sectors, perquè és transversal”, en paraules de Company.

Send this to a friend