El parc científic del Campus d’Alcoi podria situar-se en l’edifici del Viaducte

La idea és que estiga en marxa aquest mateix any

El parc científic del Campus d'Alcoi podria situar-se en l'edifici del Viaducte
Façana de l’edifici Viaducte de l’EPSA. | ARXIU

En la reunió mantinguda la setmana passada amb la consellera d’Universitats, Innovació, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Josefina Bueno –en la qual es va mostrar el suport de la Generalitat a la implantació del Grau Tèxtil al Campus d’Alcoi de la UPV–, també es va abordar el parc científic, per al qual, la Generalitat ha consignat 250.000 euros en els pressupostos.

La idea és que aquest parc estiga en funcionament aquest mateix curs.

El director del Campus, Pau Bernabeu, ha detallat a aquest periòdic que aquest s’ha de situar en “algun edifici que siga propietat de la UPV i el Viaducte és una opció”. De fet, aquesta setmana s’han visitat les instal·lacions per a valorar possibles espais al costat de diverses autoritats de la universitat. Això seria inicialment, ja que en un futur es valoraria traslladar-lo una vegada que es dispose de més instal·lacions: “això seria l’embrió per a poder començar a fer coses”.

Tal com va avançar El Nostre, en l’edifici del Viaducte s’havia buidat el soterrani i es contemplava que alguns grups de generació espontània es traslladaren allí: “alguns s’estan movent allí ja”, assenyala Bernabeu.

El parc científic ha de comptar amb laboratoris i els projectes que en ell es realitzaran estaran enfocats en la “economia sostenible, circular, el reciclatge, etc”.

EDIFICI D’AITEX
Sobre l’edifici en el qual està AITEX, Pau Bernabeu apunta que la previsió és que tot aquest any 2023 estiga dedicat al trasllat de l’institut tèxtil a la seua nova seu en Batoi i a executar xicotetes reformes per a adaptar-les a les necessitats del Campus.

Send this to a friend