«El Parc Natural ens ha demanat no passar per algunes zones»

Paco Fuster, director del Trail, avança que per a la pròxima edició hauran novetats en el recorregut de la prova

«El Parc Natural ens ha demanat no passar per algunes zones»
Paco Fuster io Alberto Belda, regidor d’esports.

Amb la desena edició en l’horitzó, es planegen alguns canvis, els més significatius podrien afectar fins i tot el propi recorregut del Trail, segons ha reconegut el mateix Paco Fuster, el seu director: “El Parc Natural ens ha demanat no passar per algunes zones de cara a la pròxima edició. Això significaria refer totalment el circuit, no sols del Trail, també afectaria el Mig Trail i a la Marxa. No és una cosa nova, quasi tots els anys es fa alguna revisió del recorregut, però igual aquesta modificació ens obliga a retallar les distàncies. És una cosa que hem d’estudiar”, va avançar.

Rebaixar el quilometratge
Amb aquesta afirmació dona llum al debat obert arran de la inscripció en aquesta edició en la prova regna del Trail amb els seus 53 quilòmetres. Per primera vegada no es van completar les places de participació que s’oferien. Aqueixa baixada de la inscripció en la distància llarga va propiciar un augment en les altres dues distàncies, el Mig Trail i la Marxa.

El Trail es va celebrar en aquesta edició amb 150 participants menys, en total van ser 324 els inscrits, mentre que en el Mig Trail i en la Marxa la participació va pujar fins als 800. La raó fonamental ha sigut que els participants en la distància llarga també volen gaudir de la festa del Trail i després anar-se a menjar junts.

Com a alternativa apareix reduir el quilometratge i situar-lo en els 42 quilòmetres, com si fora una marató de muntanya. En el si de l’organització del Trail ni confirmen ni desmenteixen res: “Volem estudiar-ho. El debat és ací i el tractarem. No serà una decisió fàcil, ja que igual que hi ha gent que prefereix gaudir de la festa del Trail, hi ha una altra que li agrada córrer llargues distàncies. No podem oblidar que el Trail és la prova regna i la distància amb la qual comencem aquesta aventura”, recalca Paco Fuster.

Les inscriciones a la prova
Una altra qüestió que es pensa abordar és el de les inscripcions. Les queixes continuen acompanyant aquest moment per a molts clau en la celebració del Trail, perquè pot significar quedar-se fora de la participació davant la gran demanda que arriba a col·lapsar el programa d’inscripció. “Des de Mychip ens diuen que el que ocorre en el Trail no els passa en cap altra carrera”.

El problema està que es corre per equips i els quatre components d’un equip l’estan intentant al mateix temps. És més complicat del que sembla. Per a nosaltres com a organització és una angoixa que molta gent es quede fora, però és una carrera amb limitació de places i no podem fer res. Segurament plantejarem alguna modificació, possiblement per proves, però no està encara decidit”, va admetre per a finalitzar.

Send this to a friend