El Pla d’Ocupació de Creu Roja com a sistema perquè les famílies puguen “tirar avant”

Està dirigit a persones amb una molt baixa ocupabilitat

El Pla d'Ocupació de Creu Roja com a sistema perquè les famílies puguen “tirar avant”
Pablo Granados és el Director Tècnic Local de Creu Roja. | XAVI TEROL

Una de les iniciatives més destacades de Creu Roja és el Pla d’Ocupació que duen a terme cada any, i mitjançant el qual, s’insereixen unes 40 famílies al món laboral anualment.

D’alguna forma, l’objectiu d’aquest Pla és que puga servir a les famílies per a “tirar avant” per elles mateixes, sense la necessitat de recórrer a Creu Roja per a rebre ajudes, com pot ser del banc d’aliments.

El Director Tècnic Local, Pablo Granados, assenyala que Creu Roja Alcoi destina uns 50.000 euros a l’any per al Pla d’Ocupació, i que aquest està dirigit “a famílies amb una molt baixa ocupabilitat, per la qual cosa cal treballar molt amb elles per a aconseguir un treball”.

Aquest pla compta amb una orientadora i una *prospectora laboral, i a més es realitzen cursos de capacitació professional.

Aquest Pla va en la línia de ‘no cronificació’ dels usuaris, ja que el propòsit final és “continuar inserint a les persones i que les llistes de pobresa es vagen reduint”, encara que Granados és conscient que “moltes vegades és necessari continuar atenent les persones per a reduir més riscos”.

Sobre això, tant la Treballadora Social, Mónica Guillem com els voluntaris María José Mayor i Javier Olcina, apunten que en alguns casos, els treballs que s’aconsegueixen són temporals, a més de que “mentre que es posen a treballar i cobren, ha passat un mes, i no se’ls pot deixar sense aliments”, i és que, els lliuraments del banc d’aliment se centralitzen en una setmana al mes, encara que, Major apunta que estan les ajudes d’emergència per a aquelles persones “que no arriben”.

Send this to a friend