El Ple acorda la concessió de la màxima distinció de la ciutat a Antoni Miró

Un total de 19 regidors han votat a favor i els sis restants en contra

El Ple acorda la concessió
La sessió plenària s’ha celebrat aquest migdia de dimarts a l’Ajuntament. AJUNTAMENT D’ALCOI

La corporació municipal ha acordat finalment la concessió de la Medalla d’Or i el títol de Fill Predilecte d’Alcoi a l’artista Antoni Miró, després de celebrar-se el Ple en el qual s’ha votat aquest reconeixement. No hi ha hagut sorpreses i, tal com havien anunciat els diferents grups polítics, la proposta conjunta de PSOE, Podem, Guanyar i Compromís ha comptat amb els vots en contra de PP, Vox i Ciutadans.

El regidor No Adscrit, Marcos Martínez, ha donat suport a la distinció finalment, després d’argumentar que votar en contra per motius ideològics i tenint en compte la trajectòria professional de l’homenatjat, ho consideraria «discriminatori». Amb això, la proposta ha rebut un total de 19 vots a favor i 6 en contra. Indicar, segons ha recordat l’alcalde a més, que perquè tire avant el reconeixement es requereix dos terços dels vots favorables.

Toni Francés ha deixat constància en la ponència de l’extensa trajectòria del pintor, tardant prop de mitja hora a llegir-la completa. Del costat dels portaveus municipals, han intervingut tots, exceptuant la de Ciudadanos, Rosa García, que ja s’havia pronunciat en contra amb anterioritat. Quant a la resta, han seguit el mateix criteri que venien sostenint, lamentant tant per part del PP com del costat del govern, la falta d’unanimitat a l’hora d’aconseguir l’acord en un acte de reconeixement a un alcoià el mèrit del qual resulta inqüestionable.

Recordar que el lliurament de la Medalla d’Or i el títol de Fill Predilecte a Antoni Miró es durà a terme aquest divendres 17 de setembre, a les 19 hores, en la sala d’actes de l’IVAM CADA. L’alcalde ha informat durant el Ple que les 150 places autoritzades a causa de la reducció d’aforament per la Covid, ja estan cobertes, però igualment l’acte es podrà seguir via en línia en streaming.

Send this to a friend