El Ple aprova la compra dels terrenys per a habilitar un aparcament a La Riba

La primera fase del projecte contempla la creació de fins a 140 places i la previsió és anar ampliant

Preocupació generalitzada de l'oposició per l'economia
Imatge d’arxiu d’un ple de l’Ajuntament d’Alcoi celebrat aquest any 2021.

El Ple ha aprovat aquest dilluns l’adquisició dels terrenys necessaris per a dur a terme la construcció de l’anunciat aparcament de La Riba, a esquena del carrer Torre de les Maçanes. El tràmit, en procés des de fa més dos anys –a l’abril de 2019 es va sol·licitar la cessió dels terrenys–, ha comptat amb la pràctica unanimitat de la corporació, exceptuant Guanyar, que s’ha abstingut en la votació. La resta, ha donat el seu suport a la compra de més de 5.000 metres quadrats, amb un cost una mica superior als 360.000 euros.

A l’hora d’argumentar la seua abstenció, des de Guanyar han explicat que «no entenem com a ajuda a la conversió en zona de vianants posar un aparcament en el mateix Centre, ni com el govern anuncia aparcament i no sap quants cotxes tenim ni quants esperem», ha assenyalat el regidor Pablo González. Mentrestant, l’edil de Patrimoni, María Baca, ha defensat que el projecte ve a «donar resposta a les reivindicacions» de veïns i comerciants del Centre, així com «millorar la mobilitat de la zona». També, respecte a les crítiques de Guanyar, Baca ha recordat que existeix un «pla director d’aparcament», per la qual cosa «sí que coneixem aqueixa necessitat» d’aparcament.

Del costat de l’oposició, tots excepte la plataforma municipalista han estat d’acord a instar el govern a «agilitar» la posada en servei d’aquest nou espai d’estacionament, com també des del PP han posat sobre la taula «dubtes» sobre l’accés al futur pàrquing, ja que segons el seu portaveu, Quique Ruiz, de l’operació de compra aprovada ara queda exempta una parcel·la «important» situada al carrer Torre de les Maçanes, la qual facilitaria l’accés directe. A més, la majoria de grups han coincidit que aquest aparcament hauria d’haver-se posat en funcionament abans de convertir en zona de vianants el Centre. Sobre aquest tema, María Baca ha destacat la complexitat del procés administratiu per a la compra dels terrenys a la Generalitat Valenciana, propietària d’aquests.

Recordar que la primera fase del projecte contempla la creació de fins a 140 places de pàrquing i la previsió és anar ampliant aquesta xifra en successives fases, amb la intenció d’arribar a triplicar la quantitat inicial. Això serà possible gràcies a la prolongació de l’aparcament a uns terrenys existents en la zona que són actualment de particulars i amb els quals ja s’està negociant.

Send this to a friend