El poliesportiu passa a tindre servei d’autobús totes les vesprades

Serà gratuït, hi haurà dues línies que abasten tota la ciutat i estarà en funcionament fins a juny, quan acabe la present temporada

En la imagen se puede ver las dos líneas y sus frecuencias horarias.

Des de dimecres passat 1 de febrer porta en funcionament el nou servei d’autobús a les vesprades fins al poliesportiu Francisco Laporta. Es tracta d’un trajecte gratuït pensat per a tots aquells esportistes que depenen d’un familiar a l’hora de desplaçar-se per a entrenar i no fer el trajecte a peu.

De moment tindrà caràcter experimental fins a juny pròxim, que és quan finalitzen les competicions oficials. Depenent dels resultats d’utilització que s’obtinguen, es decidirà si es manté el servei, ja com una línia més del transport urbà, o per contra s’opta per suprimir-lo.

“L’escenari ideal”, explicava aquesta setmana el regidor d’esports Alberto Belda, “és que el servei funcionara. És una qüestió de canvi d’hàbits. No sols representarà un estalvi de viatges, també una millora mediambiental. Des de la regidoria hem tractat de fer un servei el més atractiu possible que abast al màxim d’esportistes”, afegia.

La proposta va ser la més votada en els pressupostos participatius de 2020, però a causa de la pandèmia, no s’ha pogut portar a terme fins enguany. Durant aquests mesos de prova, el servei serà gratuït i els 70.000 euros de cost se sufragarà a través de la partida destinada per a aquesta comesa dins dels pressupostos participatius.

S’ha buscat la manera de fer un servei el més “àgil” possible per a evitar que el trajecte es faça etern. Per a això, s’han tingut en compte “parades estratègiques”, segons Belda, “perquè a més parades, més temps s’empraria i menys atractiu serà la seua utilització”.

El regidor d’esports va avançar que es tracta d’un projecte “consensuat” amb els propis esportistes i clubs en reunions prèvies a l’entrada del servei, el qual tindrà dues línies diferenciades.

El primer trajecte eixirà des del centre, creuarà La Alameda fins a la Zona Nord per Hispanitat i Cotes Baixes, retorn per La Vaguada, Pont de Sant Jordi, El Camí i poliesportiu Francisco Laporta. La segona línia baixarà per la Beniata, Centre Comercial, Sant Roc, Santa Rosa, Batoi i retorn pel pont Fernando Reig fins a tindre parada final en el Francisco Laporta.

Des de les tres i mitja
El servei fins a la Zona Nord tindrà una duració màxima de 45 minuts i el que arriba fins a Batoi de 25 minuts. Els autobusos es posaran en marxa a les 15,30 hores i donaran cabuda en aquest primer trajecte a aquells esportistes que comencen a entrenar a les quatre de la vesprada, mentre que l’últim servei serà a les nou i mitja de la nit.

No sols estarà disponible per a aquells esportistes que vagen a entrenar al poliesportiu Francisco Laporta, es tracta d’una línia oberta per a tota aquella persona que vulga pujar al poliesportiu o després vulga baixar després de visitar el Cementeri o d’haver caminat per la Via Verda, per posar dos exemples. A cada usuari se li entregarà un tiquet per a tindre un control i després poder avaluar l’ús que es fa del servei que s’ha posat en marxa aquesta mateixa setmana.

Send this to a friend