El PP acusa el govern de “maquillar” les dades econòmiques

El Partit Popular considera que el govern “vol tapar la mala gestió”

El PP critica al PSOE por el "bajo" nivel de ejecución de las inversiones previstas en 2021
Amalia Payá, edil del PP en un Ple. | ARXIU

El Partit Popular d’Alcoi acusa el govern municipal de “maquillar les dades econòmiques de l’Ajuntament per a tapar la seua nefasta gestió”. La regidora Amalia Payá lamenta que la delegada d’Hisenda, Vanessa Moltó, “tracte de confondre als ciutadans utilitzant dades errònies per a avalar els mals resultats de l’exercici de 2019”. Payá recomana a Moltó “que consulte tots els informes abans de traure pit d’una gestió que, lluny de ser òptima, és ineficient i ineficaç”.

L’edil del PP rebutja que les abundants modificacions introduïdes en el pressupost del passat any responguen a la incorporació d’ajudes de la Generalitat, tal com afirma la regidora d’Hisenda. Payá detalla que només el 19,9% de les modificacions introduïdes responen a noves subvencions del Consell: 4,1 dels 20,8 milions incorporats a través de les modificacions pressupostàries.

MODIFICACIONS
La popular afig que les modificacions introduïdes per subvencions, tant de la Generalitat com de ministeris o de la Diputació d’Alacant, van ascendir en total a 7,4 milions, la qual cosa representa el 35,5% dels 20,8 milions afegits per modificacions al llarg de l’exercici. “El PSOE porta al ple un pressupost i el desfigura amb canvis continus durant tot l’any. Voler justificar aqueixa pràctica amb les noves subvencions és ridícul, perquè els informes reflecteixen que aqueixa part és mínima”, recalca Payá.

L’edil insisteix que, a més, en el cas concret de la Generalitat, l’any passat va quedar arracada de cobrament el 73% de les previsions: 3,3 milions dels 11,8 pressupostats en concepte d’ingressos de l’administració autonòmica.

EXECUCIÓ DEL PRESSUPOST
Payá remarca que “el nivell d’execució del pressupost de 2019 va ser del 70% i no del 90% com tracta de fer creure el Govern excloent el capítol d’inversions. Els informes d’intervenció són molt clars sobre aquest tema”, manifesta la regidora del PP.

Amalia Payá alerta, a més, que “el govern de Toni Francés s’amaga darrere de la regla de despesa per a justificar la baixa execució d’inversió: només el 26% del pressupostat. Existeix un problema greu quan gastant tan poc per a invertir el resultat del pressupost és un superàvit de tot just 263.183,60 euros”, assenyala la regidora. “El Govern s’excusa en la regla de despesa, però gràcies a ella han pogut aconseguir la reducció del deute de la qual tant presumeixen”, conclou Payá.

Send this to a friend