El PP acusa el govern de “matar” el Principal

Exigeix un pla per a la seua reobertura després de quatre anys tancat

El PP acusa el govern
El Teatre Principal va ser rehabilitat entre 2004 i 2006. ARXIU

El PP acusa el govern municipal de “matar” el Teatre Principal. Recorden que la instal·lació roman tancada des de fa quatre anys, quan va finalitzar el contracte amb la companyia La Dependent, fins llavors responsable de la seua gestió. El regidor Kiko Cantó retrau la “vergonyosa desídia” del govern socialista, que “priva als alcoians d’un dels seus espais escènics i minvament l’activitat cultural de la ciutat”.

L’edil sosté que el cas del Principal és “un exemple clar del balanç de la dècada de govern socialista a Alcoi: la incapacitat per a donar resposta els problemes de la ciutat. A qualsevol governant digne li cauria la cara de vergonya per mantindre un teatre tancat durant quatre anys”, sosté Cantó.

La situació, considera que és “més sagnant si cap” després d’haver ostentat la capitalitat cultural de la Comunitat Valenciana durant 2022. “La propaganda, una vegada més, es topa amb la realitat”, afig el regidor popular, qui lamenta “la decadència que en tots els àmbits, també en el cultural, el PSOE està sumint a Alcoi. La capitalitat cultural d’una ciutat es guanya amb una programació de qualitat que aprofite tots els espais i no tancant instal·lacions”, critica Cantó.

El principal partit en l’oposició exigeix un pla “clar i detallat” per a la reobertura del teatre. “La ciutat no pot tolerar que un dels seus dos teatres continue tancat. O el PSOE soluciona aquesta situació o deixa pas, perquè no pot estar escanyant el futur d’Alcoi”, exposa Cantó.

A part de definir si el teatre el gestiona una companyia o passa a assumir-lo directament el departament de Cultura, segons recorden, l’obertura de la instal·lació està pendent de tres projectes: l’adequació de la instal·lació elèctrica, la compartimentació de la caixa escènica i la legalització de la instal·lació de climatització. Els tres projectes, redactats en 2020, costen en total 340.833,47 euros.

Cantó sosté que l’esborrany de pressupost reserva 200.000 euros per a millorar les instal·lacions del teatre, als quals se sumen 120.000 dels pressupostos participatius de la Generalitat. “Entre els fons de la Generalitat i els de l’Ajuntament, encara falta diners per a assumir el cost total de les reparacions”, incideix Cantó, que dubta que l’obra puga escometre’s enguany.

Send this to a friend