El PP acusa el govern local de “ocultar factures”

Els populars denuncien que el PSOE "guarda factures en el calaix per valor de 703.779 euros"

Més de 9.000 tributs municipals són pagats pel sistema Bizum
Edifici de l’Ajuntament, en la plaça d’Espanya d’Alcoi. | ARXIU

Nova acusació del Partit Popular cap al govern local d’Alcoi, del PSOE. En aquesta ocasió, els populars afirmen que el govern “guarda factures en el calaix per valor de 703.779 euros”. 

La regidora Amalia Payá acusa directament l’alcalde, Toni Francés, de “ocultar desenes de factures per a maquillar la delicada situació econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi”, segons paraules dels populars.

Pel que sembla, aquestes dades són extretes de l’informe d’execució del pressupost corresponent a 31 de desembre, el qual, reflecteix el saldo del compte ‘Creditors per operacions pendents d’aplicar a pressupost’, que recull factures per béns i serveis rebuts per l’Ajuntament però que queden sense pagar. “El saldo de 703.779 euros representa un augment d’un 434% respecte al 31 de desembre de 2020, quan la xifra era de 161.918 euros. L’augment en un sol any ha superat el mig milió d’euros”, indica el PP.

“Amagar les factures és una manera de maquillar el forat de l’Ajuntament i condemnar als proveïdors que no cobren”, assenyala Payá.

El PP, molt crític amb el PSOE, recorda quan l’actual primer edil estava en l’oposició, i “denunciava que l’Ajuntament d’Alcoi tenia factures en el calaix per valor de 400.000 euros”. En paraules de Payá: “Ara que la seua desastrosa gestió ha duplicat aquelles quantitats, el mínim que hauria de fer és oferir explicacions als alcoians sobre per què està arruïnant l’Ajuntament i exigir responsabilitats a la regidor d’Hisenda, Vanesa Moltó”.

Així mateix, des del PP retrauen al govern “que encara no haja aprovat la liquidació del pressupost de 2021, una informació que l’Ajuntament ha de remetre obligatòriament al Ministeri d’Hisenda abans del 29 d’abril”, apunten.

Send this to a friend