El PP acusa el PSOE de convertir en una “ruïna” les ajudes de l’IVACE a polígons

“La ciutat rep menys fons que Ibi i ha de pagar el doble per a completar els projectes”

El PP acusa el PSOE
Imatge d’arxiu del polígon Cotes Baixes.

“El govern municipal ha convertit en una ruïna per a Alcoi les ajudes a la millora de polígons industrials oferides per la Generalitat”. Així ho denuncia la portaveu adjunta del Partit Popular, Lirios García, qui afirma que l’Ajuntament d’Alcoi rep menys inversió d’aquest pla que altres localitats i, a més, “ha d’aportar molts més recursos municipals per a poder completar el cost dels projectes”.

L’edil del PP critica el “baix rendiment” que l’Ajuntament d’Alcoi obté any rere any de les ajudes que concedeix l’IVACE per a millorar els polígons industrials. Segons García, en comparació amb Ibi, Alcoi rep un 17% menys d’ajudes: enguany, 1,3 milions enfront dels 1,6 milions de la vila joguetera. A més, tal com remarca, Alcoi ha de destinar més diners propis per a completar la part del projecte que no paga la Generalitat: 559.668 euros enfront dels 287.556 euros. “A Alcoi s’inverteix menys i, a més, li costa més diners a l’Ajuntament. És una autèntica ruïna”, afirma García.

La regidora atribueix aquest resultat a la mala planificació del govern socialista. “Presenta projectes molt costosos que obliguen a consumir recursos de l’Ajuntament perquè l’ajuda de l’IVACE no arriba per a pagar tota l’obra”, explica. García detalla que a Ibi, igual que a Cocentaina o Muro, la Generalitat assumeix el 80% del cost del projecte. En el cas d’Alcoi aqueix percentatge cau fins al 44% en algunes de les obres.

Send this to a friend