El PP critica al PSOE pel “baix” nivell d’execució de les inversions previstes en 2021

Els populars assenyalen que només es va executar "el 14,44%" d'aquestes inversions

El PP critica al PSOE pel "baix" nivell d'execució de les inversions previstes en 2021
Amalia Payá, edil del PP en un Ple. | ARXIU

El Partit Popular ha tornat a manifestar el seu malestar amb el govern local, en aquesta ocasió, afirmant que “l’Ajuntament d’Alcoi només va executar el 14,44% de les inversions reflectides en el pressupost de 2021″. 

El PP assenyala que aquesta dada està assenyalada en l’informe sobre l’execució del pressupost a data de 31 de desembre. 

D’aquesta manera, els populars indiquen que “dels 31,6 milions d’euros consignats per a inversions reals el Govern socialista d’Antonio Francés només va usar 4,5 milions”. 

Per al PP, “el baix nivell d’execució demostra la mala salut econòmica de l’Ajuntament, ja manifestada durant l’últim debat pressupostari: la falta de recursos fa que part del crèdit ingressat per a inversions l’utilitze el PSOE per a pagar despesa corrent. La conseqüència és la paralització de les inversions”.

Els populars afigen que “en 2021 el nivell d’execució del capítol d’inversions va ser el més baix de l’actual legislatura. En 2019 va executar el 26,1% de les inversions previstes, en 2020, el 21% i en 2021, només el 14,44%”. Per a l’edil Amalia Payá, aquesta dada “evidencia que any rere any la situació econòmica de l’Ajuntament és pitjor”.

Payá contínua al·legant que “tant o més preocupant que la falta d’inversió és que els diners no estiga en caixa perquè els crèdits serveixen per a finançar altres despeses amb recursos financers destinats a inversions reals i concretes”. La regidora és molt gràfica per a explicar la situació: “Si tens crèdit per a reformar la teua casa, però et gastes aqueixos diners a pagar l’aigua, la llum i el gas, no tens els diners i la casa segueix per reformar”. Així, el PP critica que, d’aquesta manera, hi ha projectes “que des de 2013 continuen figurant en el pressupost i segueixen sense veure la llum”. 

Send this to a friend