El PP critica «el temps i la forma» per a l’elaboració del pressupost municipal

Es defensen davant les acusacions de no haver aportat propostes

El PP critica el retard del pressupost
Amalia Payá i Quique Ruiz han comparegut aquest dilluns.

El PP critica el procés d’elaboració del pressupost municipal seguit pel govern socialista, alhora que denuncia el retard en la seua aprovació i les possibles conseqüències. Cal recordar que la setmana passada, l’alcalde Toni Francés presentava l’esborrany del pressupost, conscient, segons reconeixia el mateix Francés, d’aquesta demora, la qual atribueix a la gestió dels fons europeus, pendents de confirmació en alguns apartats. Una justificació que ha sigut qualificada de «excusa» pel líder dels populars.

En aquest sentit, l’edil Amalia Payá assenyala que la llei marca que la previsió de comptes per a l’any següent hauria d’estar llesta a mitjan octubre, i a partir de llavors iniciar un procés de participació ciutadana i al·legacions, perquè el document definitiu puga aprovar-se abans que finalitze l’any en curs. Molt al contrari, en aquests moments «només ens han entregat un excel amb els ingressos i despeses previstes», assegura l’edil, per a qui la conclusió d’aquesta situació seria que «el PSOE no té projecte de ciutat, per a què farà un pressupost llavors», es pregunta.

Payá també denuncia que el govern municipal no ha aportat les memòries que justifiquen les diferents partides, per regidories, una documentació al seu judici necessària per a poder treballar «dins del termini i en la forma escaient». En paraules del portaveu Quique Ruiz, «el govern socialista, una vegada més, no ha fet els deures, falten tots els informes que avalen la proposta de pressupost».

D’altra banda, el popular rebutja que no hagen realitzat aportacions al document, tal com va informar l’edil d’Hisenda. Ruiz defensa que fins al moment han presentat al ple un total de 88 propostes i «moltes són susceptibles» de convertir-se en aportacions als comptes municipals, però «no figuren».

A més, expliquen que 26 d’aquestes iniciatives estan pendents d’execució, per la qual cosa «no podem consentir que obertament diguen que no hem fet propostes». Una d’elles és la realització d’un estudi per a construir un aparcament en altura a La Riba, on ja es preveu condicionar terrenys per a habilitar un pàrquing en superfície.

Per això, Quique Ruiz demana al govern municipal que «no faça oposició a l’oposició» i la gestió del pressupost no «depenga del mercadeig» a l’hora de la negociació amb els grups polítics.

Per a acabar, exigeix que «acabe de configurar el pressupost» i que «aportació tots els informes que haurien d’haver estat abans del 15 d’octubre». Cal indicar que la intenció del govern municipal és portar a ple el pressupost durant la primera quinzena de març.

 

Send this to a friend