Demanen ajudes estatals a la indústria valenciana

El PP reclama incloure al tèxtil, calçat, ceràmica i joguet en les subvencions

Bonig al costat de l’alcalde d’Ibi.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat que el PP presentarà iniciatives perquè Puig reclame al govern d’Espanya la inclusió del sector tèxtil, el calçat, la ceràmica i el joguet en les ajudes del govern central, de les quals afirmen que “han sigut excloses sense cap justificació”.

Bonig ha explicat que “dels 11.000 milions aprovats pel govern central per a la recuperació econòmica, 7.000 es destinen a les comunitats autònomes i 647 per a la Comunitat Valenciana, cent milions d’euros menys del que ens correspon segons la proporció poblacional. D’ací han exclòs la indústria del calçat, de la ceràmica, del tèxtil, joguets, tallers, perruqueries…”.

La presidenta popular es va reunir dimarts passat a Ibi amb l’alcalde de la localitat, Rafael Serralta, i el grup municipal a l’Ajuntament per a conéixer de primera mà les necessitats i la gestió que es fa des de l’Ajuntament. “Ibi és un referent de bona gestió i preocupació d’un alcalde que està al costat de la gent i ha posat en marxa ajudes per al xicotet comerç afectat per les restriccions. Tots recordem com al gener l’alcalde va demanar desesperat mesures a la Generalitat Valenciana, va llançar un crit d’alarma en defensa de la salut dels seus ciutadans. L’abandó del Consell ha sigut la norma habitual de Puig durant la pandèmia”. Acompanyada del portaveu de Sanitat en Les Corts José Juan Zaplana, Bonig també ha visitat Alcoi, on s’ha reunit amb el portaveu municipal Quique Ruiz i el grup municipal popular.

La dirigent popular també ha recalcat que “des del PP s’ha plantejat el Pla Activa de 1.078 milions d’euros que salen directament de despeses suprimibles de l’actual administració per a donar diners en vena al comerç i la indústria. L’objectiu ha de ser salvar vides i salvar a les empreses. També s’ha plantejat un pla de reindustrialització de la indústria valenciana d’al voltant de 200 milions d’euros amb subvenció per a la compra de maquinària, entre altres”.

Send this to a friend