El PP demana “determinar les causes” de l’alta incidència de Covid a Alcoi

Els populars sol·liciten un nou estudi per a saber per què la nostra ciutat està "al capdavant" de casos actius

El PP demana "determinar les causes" de l'alta incidència de Covid a Alcoi
El portaveu popular, Enrique Ruiz.

Davant les dades de Covid-19 a la nostra ciutat, el Partit Popular reclama de nou un estudi per a conéixer les causes per les quals Alcoi “torna a estar al capdavant en incidència de Covid-19″, tal com ja va succeir al gener de 2021. Els populars consideren imprescindible determinar per què la transmissió del virus “es dispara per damunt d’altres localitats”. “És el segon any que es repeteix el mateix patró, per la qual cosa no podem pensar que és un fet casual”, manifesta el portaveu del PP, Enrique Ruiz.

El PP recorda que, va realitzar la primera petició al març del passat any després que la ciutat registrara la incidència més elevada d’Espanya: 2.731 casos per 100.000 habitants. Segons expliquen, el ple va acordar per unanimitat instar la Conselleria de Sanitat a “elaborar un estudi amb la finalitat de identificar les causes que van provocar les elevades xifres d’incidència entre desembre i febrer a la ciutat d’Alcoi i en el conjunt del departament de Salut d’Alcoi”.

Els populars reclamen que “la Conselleria de Sanitat ni ha realitzat l’estudi ni ha respost a la petició de l’Ajuntament”. En paraules de Ruiz: “no ens val l’excusa que és molt complicat determinar les causes, com va dir al juny el PSOE”.

El portaveu del PP demana al Govern local, del PSOE, que “es prenga de debò el contagi massiu que es porta repetint-se a Alcoi durant dos anys seguits”. Ruiz insisteix en la necessitat d’analitzar l’origen i les causes de l’elevat nivell de contagi per a poder adoptar les mesures necessàries i evitar que es torne a repetir”, assenyala. “Necessitem un govern local preocupat per la salut dels seus ciutadans i això es demostra exigint a la conselleria que faça tots els esforços necessaris per a determinar per què la incidència es dispara a la ciutat en un període concret”, conclou Ruiz.

Send this to a friend