El PP demana la contractació urgent d’especialistes en el Verge dels Lliris

En aquest moment la llista d'espera a Alcoi per a ser intervingut és de 195 dies, situant-se al capdavant de la Comunitat Valenciana

El PP demana la contractació urgent d'especialistes en el Verge dels Lliris
Nando Pastor, diputat autonòmic del PP

El Grup Popular en Les Corts portarà una iniciativa parlamentària a la comissió de Sanitat del pròxim 1 d’octubre en la qual sol·licita a la Conselleria que incentive la contractació urgent d’especialistes per a reforçar el servei d’anestèsia de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.

El diputat alcoià Fernando Pastor defensarà aquesta iniciativa, amb la qual es pretén minorar els problemes que arrossega l’hospital per la falta de personal, motiu pel qual els treballadors s’han manifestat en diverses ocasions. Així, Pastor ha manifestat que el reforç de personal “no sols ajudaria als professionals, sinó que permetria augmentar l’activitat quirúrgica i aconseguir, almenys, el nivell de rendiment previ a la crisi sanitària provocada per la Covid19”.

En la iniciativa es recorda que la plantilla de mèdics anestesistes “ha disminuït en més d’un 50% a conseqüència de baixes, jubilacions, trasllats i excedències”, una situació produïda pel col·lapse derivat de la pandèmia de Covid. “La falta de mèdics anestesistes ha provocat que la activitat quirúrgica de l’hospital caiga al voltant del 50% i conseqüentment s’han augmentat les llistes d’espera”, ha explicat. En aquest moment la llista d’espera a Alcoi per a ser intervingut és de 195 dies, situant-se al capdavant de la Comunitat Valenciana.

El diputat ha recordat, així mateix, que la situació del servei d’anestèsia es repeteix en altres especialitats, “fruit del dèficit crònic d’especialistes a l’hospital d’Alcoi, i de manera significativa en els serveis centrals com a radiologia, laboratori o urgències”.

Pastor ha explicat que a més de reforçar la contractació, la iniciativa parlamentària demana que es realitze un estudi per a detectar les necessitats actuals de la creixent demanda assistencial d’especialistes en el departament de salut d’Alcoi.

NOVA CONCENTRACIÓ
D’altra banda, per a divendres que ve, a les 12 hores, s’ha convocat una nova concentració per part dels metges, a les portes de l’Hospital d’Alcoi per a continuar denunciant la situació actual. Per al mes d’octubre també es preveu una manifestació.

Send this to a friend