El PP demana mesures per a evitar el col·lapse d’Urgències a l’estiu

Presenta una moció al Ple del divendres per a garantir les substitucions per vacances i crear les places necessàries per a millorar el servei

El PP demana reforçar urgències
Protesta dels metges de l’Hospital, l’estiu passat. ARXIU

El Partit Popular pretén evitar que el servei d’Urgències de l’hospital Verge dels Lliris torne a veure’s col·lapsat a l’estiu, com ve succeint des de 2019. Amb aqueix objectiu presenta una moció al Ple municipal del pròxim divendres, perquè l’Ajuntament inste la Conselleria de Sanitat a contractar el personal necessari per a garantir les substitucions d’estiu i, a mitjà termini, crear, amb caràcter estable, les places vacants per a cobrir les necessitats del servei, garantir unes condicions idònies laborals i de formació als treballadors i aconseguir un servei òptim per als usuaris.

“Aquesta situació no pot continuar. El Servei d’Urgències de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi ve patint el mateix problema des de fa quatre anys i el risc de col·lapse ja s’ha demostrat en període estival davant la falta de facultatius i la precarietat amb la qual treballen”, manifesta la regidora Amalia Payá.

Com es recordarà, al juliol de 2019 va dimitir el cap d’Urgències denunciant que estaven vivint situacions de “vertadera desesperació” en referència a la cobertura del servei d’Urgències de l’hospital. El servei va arribar a col·lapsar amb 35 pacients esperant durant 23 hores per a ser atesos, la qual cosa va demostrar que els onze facultatius en plantilla, dels quals tan sols nou treballaven a jornada completa, eren clarament insuficients.

Durant l’estiu de 2021, després de la pandèmia, els metges de l’Hospital Verge dels Lliris saturats davant la falta de personal i sota l’amenaça d’obertura d’expedient, mostraven la seua reticència a reforçar la consulta d’Urgències i generar desatenció en les plantes de l’hospital.

“Des del Partit Popular presentem aquesta moció per a recordar les reivindicacions de la plataforma de protesta, constituïda per 400 metges del departament de Salut 15 de L’Alcoia-Comtat, i aconseguir d’una vegada per sempre una solució estructural a les importants deficiències de recursos tècnics i humans que impedeixen una correcta assistència en el Servei d’Urgències de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi”, conclou Payá.

Send this to a friend