El PP demana que el PSOE inste el Consell a desbloquejar el Pla General

Sol·licita que el govern local "atenga els empresaris" en aquesta petició

El PP demana que el PSOE inste el Consell a desbloquejar el Pla General
La regidora del PP d’Alcoi, Lirios García.

El Partit Popular d’Alcoi ha reclamat al govern local del PSOE “que atenga els empresaris i inste a la Generalitat a desbloquejar l’aprovació del Pla General Estructural de la ciutat”.

La regidora del PP, Lirios García, recolza la posició de la Federació d’Empresaris de L’Alcoià i El Comtat (Fedac), que públicament ha mostrat la seua preocupació per l’absència d’avanços en l’aprovació del pla i perquè “no s’albire en l’horitzó cap moviment”.

La regidor alerta que la petició de Fedac és una “crida d’auxili per a evitar que més empreses marxen d’Alcoi”. García insta el govern a gestionar davant la Generalitat el desbloqueig del pla. Des del PP s’afirma que “dels 13 informes sectorials que ha rebut l’Ajuntament procedents de diferents administracions, 11 són desfavorables, per la qual cosa és necessari introduir correccions en el pla. A més, l’Ajuntament té pendent de rebre altres 7 informes. Davant aquesta situació, la patronal ha mostrat la seua preocupació per la dificultat que representa per a la planificació del futur industrial”.

Els populars indiquen que “amb una pèrdua del 17% de les indústries des de 2012”, l’edil del PP considera “lògica” el recel dels empresaris, ja que, com han denunciat, “la falta de sòl i l’elevat preu de l’escàs que existeix està provocant que empreses d’Alcoi marxen a altres municipis”.

“Els empresaris han parlat molt clar: no hi ha sòl apte en l’actualitat, especialment pel que fa a nombre de metres quadrats, ni tampoc previsió de crear espais adequats en els pròxims anys”, manifesta García. Davant aquesta reivindicació, l’edil del PP sosté que “és necessari que el govern socialista entenga que el sòl industrial és una assignatura que té pendent amb Alcoi, perquè estem presenciant la pèrdua gradual d’indústries amb la consegüent decadència econòmica de la ciutat”.

Send this to a friend