El PP denúncia la “catastròfica” gestió del projecte del Molinar

“Que Zamorano explique les causes de la pèrdua d'una ajuda de 500.000 euros”, reclamen

El PP denúncia la “catastròfica” gestió del projecte del Molinar
A la fàbrica de Els Solers es vol habilitar un centre d’interpretació

El Partit Popular exigeix a la regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano, que explique “les causes per les quals l’Ajuntament d’Alcoi ha perdut una subvenció europea de 500.000 euros per a recuperar l’antiga zona industrial del Molinar”. La portaveu adjunta del PP, Lliris García, insta a Zamorano que detalle “per què va tardar un any i mig a adjudicar les obres. L’adjudicació es va produir en una data en la qual els treballs ja haurien d’haver finalitzat. És molt greu que l’Ajuntament haja perdut una ajuda de 500.000 euros i que la regidora responsable mire cap a un altre costat”, recalca García.

La regidora del PP retrau al govern municipal la “nefasta planificació” del projecte. L’edil recorda que Zamorano va anunciar el projecte el gener de 2018. “Les obres, segons les normes de les ajudes europees convocades per la Generalitat, havien de finalitzar l’abril de 2019. El projecte va ser adjudicat dos mesos després del termini màxim: juny de 2019. Lorena Zamorano ha d’explicar als alcoians per què no va ser capaç d’adjudicar el projecte quan tocava i complir els terminis marcats per a rebre ajudes d’Europa perquè les conseqüències són infaustes”, manifesta García.

Segons indiquen, la Generalitat va concedir fins a quatre pròrrogues per a finalitzar les obres i no perdre la subvenció, si bé “l’Ajuntament d’Alcoi no va ser capaç de complir el termini”, assenyalen. Recordar que un mes després d’adjudicar el projecte, la companyia va al·legar problemes d’accés a la zona d’obres i de seguretat en els talussos, que a més no eren de propietat municipal. La conseqüència va ser la paralització de l’obra i un nou retard, la qual cosa va comportar la rescissió del contracte.

“Està bé que el Govern vulga demanar danys i perjudicis a l’empresa, però el primer que ha de fer és explicar com pot anunciar un projecte i no adjudicar-lo fins a any i mig després, arriscant-se a perdre una quantiosa subvenció, com finalment ha passat”, subratlla la regidora del PP.

García, qui qualifica la gestió del projecte com a “catastròfica”, considera “ridícul que Zamorano afirme que s’ha confiscat de la garantia de l’obra, que ascendeix a 29.400 euros, quan la seua gestió ha provocat que la ciutat perda 500.000 euros”. La regidora del PP conclou que “el pitjor” és la situació actual del Molinar. “Han passat tres anys des que Zamorano es va fer la foto anunciant un projecte de gran valor per a la ciutat. Només ens queda aqueixa foto, perquè ni tenim obra, ni salvem la nostra arqueologia industrial de la ruïna”, conclou.

Send this to a friend