El PP exigeix al PSOE que escolte els empresaris i prioritze el PGOU

L'edil lamenta els “escassos avanços” en l'aprovació del pla

El PP exigeix al PSOE que escolte els empresaris i prioritze el PGOU
Els edils del PP Lirios García i Quique Ruiz. ARXIU

El Partit Popular d’Alcoi exigeix al Govern local, del PSOE, que atenga les queixes dels empresaris i done la “màxima prioritat” al Pla General, pendent d’aprovació des de 2019. La Federació d’Empresaris de L’Alcoià i El Comtat (FEDAC) ha manifestat recentment la seua preocupació pel prolongat retard que està patint la tramitació del document. La portaveu adjunta del PP, Lirios García, coincideix amb la patronal a subratllar les conseqüències del retard: “Alcoi segueix sense tindre sòl de qualitat per a ampliar negocis i acollir noves empreses”.

La regidora sosté que les queixes dels empresaris han de fer reaccionar al PSOE. “L’aprovació del pla ha de ser prioritària per a l’Ajuntament d’Alcoi, que encara ha d’enviar molta informació a la Generalitat per a obtindre el seu vistiplau”, manifesta García. El nou Pla General Estructural d’Alcoi està embossat entre informes desfavorables: 9 dels 14 informes sectorials emesos fins hui són contraris a la seua aprovació i exigeixen canvis i modificacions. El pla, a més, té pendents de rebre altres 4 informes sectorials.

La regidora insta el PSOE que “remeta d’urgència la documentació necessària per a corregir els defectes del pla que han detectat fins a nou informes de la Generalitat”. García es mostra molt crítica en recordar les paraules de l’alcalde, Antonio Francés, en els Premis de la Cambra de Comerç d’Alcoi el passat 27 de gener. Davant un fòrum ple d’empresaris va demanar al president de la Generalitat, Ximo Puig, que s’acceleraren les gestions d’aprovació del PGOU. “És indignant que davant els empresaris l’alcalde faça aquesta petició quan el seu Govern ha de remetre encara 9 informes a la Generalitat”.

L’edil lamenta els “escassos avanços” en l’aprovació del pla des que en 2021 el Partit Popular va alertar que el principal document urbanístic per a la ciutat estava “embossat”. García considera “justificada” la preocupació dels empresaris. “Urgeix oferir sòl industrial perquè mentre el PSOE manté bloquejada l’aprovació del pla, Alcoi ha perdut el 18,8% de les seues indústries des de 2012”.

Send this to a friend