El PP insta a prioritzar la tramitació del Pla General

Afirma que dos nous informes contraris "agreugen l'embós”

El PP insta a prioritzar
Vista panoràmica de la ciutat d’Alcoi en una imatge d’arxiu.

El retard que acumula el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Alcoi s’hauria agreujat amb dos nous informes desfavorables, tots dos emesos per la Generalitat Valenciana. Així ho afirma la regidora del Partit Popular a l’Ajuntament Lliris García, que mostra la seua “gran preocupació pel retard de més d’onze anys en l’aprovació definitiva del document”. L’edil reclama al govern municipal que done prioritat a la tramitació de les correccions del pla, amb l’objectiu de “agilitar la seua aprovació i evitar la paràlisi urbanística i industrial de la ciutat”, remarca.

Des del PP recorden que dels 15 informes emesos per diferents administracions sobre el pla, nou són desfavorables. Els últims corresponen, segons informen els populars, a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i tots dos qüestionarien continguts del pla, per la qual cosa requereixen modificacions perquè el document puga ser aprovat de manera definitiva.

García lamenta que “mentre el pla continua acumulant informes contraris, el govern del PSOE intente fer creure als empresaris que el document estarà aprovat abans de final d’enguany. És una irresponsabilitat oferir terminis que és impossible complir”, manifesta.

Reforç en urbanisme
L’edil insta el govern de Toni Francés que prioritze la tramitació del pla general “amb fets i no amb anuncis buits i inconsistents”. Per a això, García proposa un “reforç urgent del departament d’Urbanisme per a desembossar el pla. Els tècnics, que estan fent una gran faena per a corregir i rectificar la proposta inicial del pla, necessiten suport i el PSOE no els està donant resposta”, afirma la regidora del PP.

Send this to a friend