El PP insta el govern a donar xifres de la conversió en zona de vianants

Sobre l'evolució del trànsit i contaminació

El PP insta el govern a donar xifres de la conversió en zona de vianants
El PP pedirá los datos en el Pleno de este viernes.

En el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi d’aquest divendres, el Partit Popular sol·licitarà al PSOE que done dades de la conversió en zona de vianants del Centre. 

Els populars, segons expliquen, han presentat diverses preguntes sobre aquest tema, amb l’objectiu que el partit de govern oferisca les xifres sobre l’evolució del trànsit i la contaminació del barri. 

Segons recorda el PP, “les últimes dades aportades pel PSOE daten de maig de 2021”, alguna cosa que lamenta el portaveu popular, Quique Ruiz, ja que considera que aqueixa “opacitat” està relacionada amb l'”intent dels socialistes per ocultar el fracàs de la conversió en zona de vianants”. 

“Ens hem vist obligats a recórrer al Ple perquè el PSOE informe i aportació totes les xifres que estem exigint des que es va aplicar la conversió en zona de vianants”, exposa.

El PP es remunta a maig de l’any passat: “a penes un mes després de l’entrada en vigor de la conversió en zona de vianants, les dades reflectien un fort increment de trànsit als carrers que van assumir el trànsit que deixava de passar pels carrers de Sant Nicolás i Sant Llorenç. Pel carrer de Sant Jaume, abans de la conversió en zona de vianants circulaven 77 vehicles per hora. Al maig de 2021 la mitjana va ser de 258 vehicles. A Casablanca, la intensitat del trànsit va passar de 73 a 270 vehicles”, detallen.

Els populars indiquen que han tornat a reclamar aquestes dades en diverses ocasions, i asseguren que no han obtingut “resposta”.

“Existeixen dades i mesuraments que el PSOE tracta d’ocultar coste el que coste”, indica Ruiz. “Hi havia dades sobre nivells de trànsit i de contaminació abans de la conversió en zona de vianants i quan va entrar en vigor aquesta mesura van deixar d’oferir-se. Que ara el PSOE diga que vol instal·lar més sensors no és més que una fugida cap avant per a ocultar la informació de la qual ja disposen. És evident que volen tapar el fracàs d’una conversió en zona de vianants que no ha reduït el trànsit ni la contaminació ni ha suposat un revulsiu per al comerç”, explica l’edil i portaveu.

Send this to a friend