El PP “menteix” en acusar el PSOE de perdre diners

En relació als projectes del Molinar i el Centre de Turisme de Rodes

El PP “menteix”
A la fàbrica de Els Solers es preveu construir un centre d’interpretació turística. ARXIU

Aquesta setmana, el govern socialista ha eixit al pas de dues acusacions del Partit Popular en les quals aquests denunciaven la “nefasta” gestió de l’executiu local en relació als projectes de rehabilitació de les antigues fàbriques del Molinar, d’una banda, i per altre costat, el del Centre de Turisme d’Interior (CdT) previst en l’illa de Rodes. En tots dos casos, segons el govern, el PP “menteix i desinforma a la ciutadania”.

En el primer, els populars afirmaven que l’Ajuntament havia d’assumir el pagament de prop de 62.000 euros a la constructora a causa de l’incompliment del contracte. El PSOE aclareix que d’aquesta quantitat, 29.000 euros se li retornen a l’empresa en concepte de garantia de les obres, “no els paga l’Ajuntament, era uns diners que estava depositat com el de qualsevol empresa que porta avant un projecte i sempre es retorna”, recalquen.

Els diners restants, una mica més de 32.800 euros, sí que s’haurà d’abonar a l’empresa com a indemnització –el 6% de l’import d’adjudicació, tal com marca la llei–, si bé des del govern municipal expliquen que des de l’inici del procés, l’empresa ha dut a terme una successió de reclamacions, fins i tot no es va presentar a la signatura de l’acta de replanteig. Reclamacions que han tingut com a resultat “allargar al màxim el procés i no executar el projecte a pesar que els informes municipals i en concret el de l’arquitecte municipal, ratifiquen que era possible dur a terme l’obra”, remarca la regidora Lorena Zamorano.

Amb tot, com destaquen per part del PP, el Consell Jurídic Consultiu va donar la raó a l’empresa. “El govern municipal assumeix i acata aquesta decisió, encara que no la compartim, perquè nosaltres sempre defensarem els interessos de la ciutadania, a més seguint tots els informes tècnics que eren favorables, abans que els d’una empresa externa”.

D’altra banda, el PP torna a insistir en la pèrdua de la subvenció de 500.000 euros de la Generalitat, alguna cosa que rebaten també des del govern municipal argumentant que per a compensar aquesta qüestió, es va treballar per a aconseguir nou finançament, que finalment serà a càrrec dels pressupostos participatius de la Generalitat, amb una dotació de 940.000 euros per als anys 2022 i 2023.

Respecte al projecte del CdT, on el PP alertava de la suposada pèrdua de 400.000 euros per no iniciar les obres en aquest 2021, Zamorano assenyala que passen al següent exercici.

Send this to a friend