El PP presentarà una esmena a la totalitat del pressupost municipal

Es recolza en l'informe d'Intervenció, que "alerta d'ingressos unflats i la falta de recursos per a pagar despeses"

Esmena a la totalitat del pressupost
Els populars Amalia Payá i Quique Ruiz han comparegut aquest dijous en roda de premsa.

El Partit Popular d’Alcoi ha anunciat aquest dijous la presentació d’una esmena a la totalitat del pressupost de l’Ajuntament per a 2022. Per a això, es basa en l’informe d’Intervenció en afirmar que els comptes que presenta el govern municipal són “irreals”, pel que aprovar-les “és una gran irresponsabilitat”.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, ha comparegut en roda de premsa al costat de la regidor responsable del control d’Hisenda, Amalia Payá, per a explicar que amb l’esmena a la totalitat demanaran “la retirada del pressupost perquè el govern elabore uns nous comptes atés l’informe d’Intervenció”. Aqueix informe adverteix, segons el PP, que el projecte pressupostari és “desequilibrat per les excessives previsions d’ingrés, així com l’excessiva dependència de l’endeutament i de les subvencions”.

Ruiz ha detallat que Intervenció alerta que els ingressos són insuficients per a cobrir totes les despeses. “Amb aquest informe sobre la taula, és impossible aprovar el pressupost. El govern socialista ha de reelaborar els comptes a partir d’una previsió real d’ingressos i d’un ajust en les despeses”, ha assenyalat.

Quant al desfasament en la previsió d’ingressos, la regidora Amalia Payá ha destacat el cas de l’Impost de Béns immobles. “Es preveu recaptar en 2022 3,8 milions més que en 2021. Perquè aquesta dada fora certa, s’haurien de construir entre 3.000 i 4.000 nous habitatges en un any. És un autèntic despropòsit”, ha manifestat. No en va l’informe d’Intervenció alerta que la previsió del Govern “produiria un major desequilibri pressupostari”, per la qual cosa insta a revisar-la. “La pròpia Intervenció està indicant la necessitat de refer el pressupost”, ha resolt Payá.

La regidora del PP remarca que “la pràctica d’unflar els ingressos es repeteix en altres impostos i en la participació de tributs de l’Estat. De fet, l’informe d’Intervenció adverteix de les previsions d’ingressos excessives en respecte amb el cobrat en anys anteriors”.

Aqueix mateix informe també subratlla que l’Ajuntament “no compta amb ingressos no financers suficients per a escometre les seues pròpies despeses”. Intervenció “deixa entreveure que el govern utilitza el préstec no per a finançar inversions, sinó per a pagar despeses corrents. Aquesta pràctica explica que hi haja projectes pendents d’executar des de l’any 2013. Sobre aquest tema, Intervenció apunta que les inversions no realitzades s’acumulen cada any i compliquen la seua gestió i control. Estem davant uns fets molt preocupants que investigarem”, conclou Payá.

Send this to a friend