El PP proposa ampliar amb l’italià l’oferta de l’Escola d’Idiomes

Presenta una moció sobre aquest tema en el Ple del pròxim divendres

Proposta per a ampliar l'oferta en Idiomes
Exteriors de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alcoi.

El Partit Popular proposa ampliar l’oferta formativa de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alcoi. Amb eixe objectiu ha presentat una moció en el ple del pròxim divendres perquè l’Ajuntament sol·licite a la Conselleria d’Educació la implantació d’un nou idioma: italià. La proposta del PP també persegueix reforçar l’oferta de valencià amb la introducció dels nivells B1 i B2.

La regidora del PP Amalia Payá explica que l’oferta de l’Escola Oficial d’Idiomes ha sigut la mateixa des dels seus inicis: alemany, francés, anglés i valencià. Incorporar l’idioma italià amb dos grups del nivell A2 permetria ampliar la matriculació del centre, minvada en els dos últims cursos a conseqüència de la pandèmia, tal com ha manifestat la direcció del centre en les reunions mantingudes amb regidors del PP.

El principal partit en l’oposició pretén que el ple de l’Ajuntament concedisca el seu suport unànime a la voluntat d’ampliació que persegueix l’escola. “La demanda de l’idioma italià és una és una realitat i és important recalcar que la indústria tèxtil, cosmètica i del joguet acudeixen a fires internacionals i sol·liciten formació en aquest idioma”, recalca Amalia Payá. L’edil apunta, així mateix, que la Federació Empresarial de L’Alcoià i El Comtat (FEDAC) ha emés informe assenyalant que l’italià és un idioma que beneficiaria a les empreses de la zona.

La regidora no oblida que el campus d’Alcoi de la UPV i la Xarxa FP realitzen projectes d’investigació amb Itàlia o desenvolupen plans d’intercanvi a través del programa Erasmus. “Amb la nostra proposta busquem aconseguir una escola forta que atraga a gent a la zona i que siga capaç de formar professionals que puguen ampliar els seus horitzons i portar riquesa i valor afegit a Alcoi i la seua àrea d’influència”, conclou.

Send this to a friend