El PP proposa baixar l’IBI i eliminar la taxa de clavegueram

Els populars plantegen una sèrie de modificacions en les ordenances fiscals per a l'any que ve

El PP proposa baixar l'IBI i eliminar la taxa de clavegueram
Amalia Payá i Quique Ruiz han presentat les modificacions que plantegen per a les ordenances fiscals.

De cara al debat de les ordenances fiscals de l’any 2022 a Alcoi, que es preveu per a les pròximes setmanes, el Partit Popular ha presentat les modificacions que planteja per a les mateixes i que passen, principalment, per la rebaixa del 10% de l’Impost de Béns immobles (IBI) i l’eliminació de la taxa de clavegueram aprovada l’any passat. El PP assenyala el context actual de pandèmia, i asseguren que “no és el moment oportú de carregar als ciutadans amb més imposats, volem alleujar aqueixa càrrega impositiva”.

TERCER IBI MÉS ALT D’ESPANYA
En paraules del portaveu i regidor popular, Quique Ruiz, “una ciutat amb unes condicions econòmiques i socials com les d’Alcoi, no pot permetre’s tindre el tercer IBI més alt de tota Espanya –en municipis de més de 50.000 habitants–, per tant, entenem que la nostra responsabilitat és baixar aqueix impost perquè els diners estiga on ha d’estar, en les butxaques dels ciutadans i de les empreses perquè puguen generar diners”. Segons s’ha detallat des del PP, i concorde a les dades del Ministeri d’Hisenda, el tipus de gravamen a Reus és del 1,04 i a Elda del 1,03.

Els populars plantegen rebaixar el tipus de gravamen a Alcoi, de l’1 al 0,9%. L’edil Amalia Payá indica que “en rebuts d’IBI d’entre 450 i 500 euros, que pot ser la mitjana de la ciutat, aquest impost podria rebaixar-se entre 45 i 55 euros”.

ELIMINACIÓ TAXA CLAVEGUERAM
Destaca també l’eliminació de la taxa de clavegueram. “Hem repetit moltes vegades que ens sembla una taxa injusta. La paguem des de l’any 90 quan es va implantar l’IBI, considerem que l’estem pagant dues vegades”, apunta Payá. Referent a això, recordar que el govern municipal va explicar que, després de les crítiques rebudes, pel nou impost de clavegueram s’anava a rebaixar l’IBI. Des del PP assenyalen que, en el cas que es rebaixara l’IBI però continuara l’impost de clavegueram “ens quedaríem igual”, afirma Ruiz. Els dos edils populars insisteixen que la seua intenció és que es rebaixe “l’IBI, independentment de la taxa de clavegueram”.

REVISAR CONTRACTES
Respecte als diners que l’Ajuntament d’Alcoi podria deixar d’ingressar per les citades rebaixes –i altres que el PP planteja, com per exemple respecte a la construcció o les activitats econòmiques, i que estan dirigides, d’alguna forma, al benefici de les empreses–, Ruiz assenyala al fet que “hi ha unes desviacions en alguns de les despeses de l’Ajuntament que cal revisar de manera urgent. Per exemple, el CADA està costant 400.000 euros al consistori, molt per damunt del marcat en els convenis de col·laboracions. Entenem que el govern ha de negociar amb les altres entitats que cogestionen el CADA perquè l’obertura d’aquest centre no coste una absoluta barbaritat a l’Ajuntament”. El portaveu assenyala que fent aquest tipus de gestions, i els diners estalviats que podria suposar, “es poden suportar les rebaixes a curt termini dels impostos”.

Apuntar que l’Ajuntament d’Alcoi va avançar fa unes setmanes la congelació dels impostos per a l’any 2022, però Ruiz i Payá insisteixen en la “necessària rebaixa” d’uns certs impostos, així com el portaveu assegura que, ara com ara, “no tenim una proposta en ferma del govern” sobre les ordenances. 

Send this to a friend