El PP proposa crear el ‘Bo Alcoi’ per a fomentar el consum en el comerç local

Cada veí podria gastar fins a 200 euros, la meitat aportats directament per l'Ajuntament

Llancen la segona edició de ‘Alcoi Motor de *Positivitat’
Ambient de compres al carrer Sant Llorenç. | ARXIU

El Partit Popular proposa la creació d’un ‘Bo Alcoi’ com a instrument de foment del consum en el comerç local. El projecte, segons expliquen, ha sigut presentat a les diferents associacions de comerciants, a la Cambra de Comerç i al Consell Econòmic i Social.

El sistema consisteix en el fet que els ciutadans reben bons per un valor total de 100 euros aportats per l’Ajuntament que completen aportant la mateixa quantitat. El PP defensa aquest sistema, ja que afirmen que s’ha provat amb èxit en ciutats com Bilbao, Santander o Benidorm, enfront de “els tres fracassos que acumulen les campanyes comercials Reactiva Alcoi impulsades pel PSOE”, critiquen els populars.

La proposta del PP està valorada en 250.000 euros per a oferir 25.000 bons de 10 euros. Cada ciutadà pot adquirir un màxim de 10 bons (100 euros aportats per l’Ajuntament). La regla de bescanvi per a cada val és de 10 euros per cada 20 euros de preu de venda, de manera que el ciutadà que canvie el val només haurà de pagar 10 euros més el seu val, per a obtindre el producte o la consumició valorada en 20 euros. Si adquireix un producte de 40 euros, podrà canviar fins a 2 vals i pagar només 20 euros en l’establiment, i així successivament. “A les ciutats en les quals s’han implantat, els bons s’han esgotat en tot just uns dies”, manifesta la regidora Lliris García.

L’edil recalca que “no es tracta de descomptes, seria diners que rebria cada ciutadà per a poder gastar en el comerç de proximitat, l’únic objectiu de la qual és estimular el consum del comerç local, excloent a grans superfícies i franquícies”. L’impacte econòmic que generaria aquesta campanya seria de 500.000 euros com a mínim.

També remarquen que aquesta iniciativa elimina la càrrega burocràtica al comerciant, “un dels grans inconvenients que el sector ha detectat en els Reactiva Alcoi”, destaca la regidora, qui recorda que en el primer Reactiva Comerç de 2020, el pressupost va ser de 250.000 euros dels quals es van concedir només 10.400 euros. Posteriorment, en el segon reactiva comerç de 2020, es van aplicar les sobres del primer i malgrat pressupostar 241.600 euros, només es van concedir 120.944 euros, mentre que en la tercera edició, ja en 2021, es van pressupostar 100.000 euros, però només es van concedir 48.000 euros.

Send this to a friend