El PP reclama la reactivació del pla de regeneració del Centre històric

Denúncia la inactivitat del govern en els dos anys que fa que es va presentar, arran dels danys ocasionats per la borrasca Gloria

Reclama la regeneració del Centre
Quique Ruiz durant una intervenció en un Ple municipal. ARXIU

El Partit Popular d’Alcoi presentarà al Ple municipal d’aquest divendres una sèrie de preguntes sobre el pla de regeneració del barri antic, un document que segons recorda, va ser elaborat per l’Ajuntament fa dos anys arran dels danys ocasionats per la borrasca Gloria que, en paraules del portaveu dels populars, Quique Ruiz, «va posar sobre la taula la necessitat i la urgència d’actuar en el Centre de la ciutat». L’objectiu del PP és reclamar la reactivació d’aquest pla de recuperació, que conté més de seixanta actuacions en matèria urbanística, de les quals només s’han executat quatre, segons Ruiz.

Per al regidor popular, «no és de rigor anunciar mesures per a després deixar-les en el calaix», per la qual cosa exigeix al govern municipal que reprenga les reunions de treball de cara a posar en marxa més actuacions, «prioritzar» i «calendalitzar», remarca Ruiz. En aquest sentit, cal assenyalar que en el llistat dels seixanta projectes existeixen varis en tramitació, com la construcció d’habitatges en la zona de Sant Mateu i actuacions de rehabilitació en diversos carrers

Entre les accions ja realitzades es troben la reurbanització i millora de l’accessibilitat en la zona de Sant Francesc, conversió en zona de vianants de diferents carrers del barri, així com intervencions puntuals de manteniment. No obstant això, l’edil destaca que «la majoria són actuacions que el barri antic necessita des de fa ja molt temps», d’aquí ve que exigisca que l’Ajuntament les porte avant amb la major urgència.

«La nostra responsabilitat és reclamar que actue i deixe actuar, però tenim un govern que ni fa ni deixa fer. Porten onze anys en el govern i haurien d’oferir alguna cosa als ciutadans», conclou Ruiz.

Send this to a friend