El PP suggereix baixar els impostos municipals

Amb un doble objectiu: reactivar l'economia i potenciar el Centre de la ciutat.

Es vol potenciar el Centre de la ciutat

El Partit Popular planteja una rebaixa dels impostos municipals amb un doble objectiu: reactivar l’economia i potenciar el Centre de la ciutat.
Amb aquesta idea, el principal partit en l’oposició ha suggerit al Govern modificacions en les ordenances fiscals per a introduir noves bonificacions en l’Impost de Béns immobles, l’Impost d’activitats Econòmiques i l’Impost de Construccions i Obres.
Així mateix, el partit planteja un major suport a les famílies nombroses i que les tarifes de l’aigua disminuïsquen per a ajustar-les a la pròrroga del contracte, reduint així les despeses de les empreses.
Quique Ruiz, portaveu del PP, anuncia que l’Ajuntament “pot contribuir a millorar la situació econòmica de la ciutat”. La seua proposta és rebaixar l’IBI al 90% en les obres d’urbanització i reduir el tipus de gravamen de l’Impost de Construccions i Obres de l’1% al 0,5%. Per a la resta de la ciutat proposa passar del 3,3% actual al 3%.
Quant a l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE), Ruiz proposa que els carrers de Sant Lorenzo i Sant Tomàs isquen de la primera categoria, ja que implica una tarifa major.
“Aquest impost el paguen les empreses que facturen més d’un milió d’euros. És el cas de franquícies, que poden servir de locomotores per al comerç tradicional” i afig que “l’Ajuntament ha d’oferir facilitats perquè s’instal·len en el Centre”, explica Ruiz.
Finalment, el projecte de reforma fiscal per a 2021 que proposa el PP es completa amb una bonificació del 90% en l’Impost de Béns immobles a les famílies nombroses i la reducció de la tarifa de l’aigua per a ajustar els preus a les despeses de l’empresa durant el període de pròrroga del contracte, caducat al juliol.

Send this to a friend