El PP torna a carregar contra el carril bici

Ara afirmen que la solució per als ponts incompleix la normativa

El PP torna a carregar contra el carril bici
El carril bici en Cervantes.

EI PP ha tornat a carregar contra el carril bici que es construeix entre Cervantes i la Zona Nord, i en aquesta ocasió centren les seues crítiques en la solució plantejada per als ponts de Sant Roc i La Petxina. Segons Carlos Pastor, candidat popular a l’alcaldia, les propostes del govern socialista incomplirien l’Ordenança municipal de circulació quant a l’ample reglamentari, tant de les vies de circulació com en voreres. “Falta un metre de pont per a complir amb l’Ordenança”, adverteix Pastor en referència a una de les dues opcions que es manegen.

L’alcaldable atribueix aquesta circumstància a la “improvisació” amb la qual al seu judici ha actuat el govern de Toni Francés en aquest assumpte, argumentant que “l’obra va començar al febrer sense solucionar el tema dels ponts”. “És un projecte a mig fer”, sentència.

Cal recordar sobre aquest tema, que el govern municipal ja va explicar en el seu moment que atés que la intervenció en els ponts requeria un informe preceptiu de la Conselleria de Cultura, es va optar per excloure aquests trams del projecte general, per a poder arribar a temps de sol·licitar finançament dels fons Next Generation, que finalment subvencionen l’obra al complet.

El PP es pregunta “qui es farà càrrec si la solució als ponts no és legal?”, donant per fet que una de les propostes que es van donar a conéixer recentment, s’emportarà a la pràctica.

LES EXPLICACIONS DEL PSOE
El PSOE, per part seua, no ha tardat a eixir a donar les explicacions oportunes sobre les acusacions de Pastor, qui “esmente reiteradament a la desesperada contra el carril bici”. Aclareixen, d’una banda, que la solució plantejada és “només un avantprojecte que després passarà pel filtre de la redacció d’un projecte fet per tècnics municipals i, com en el cas de l’actual carril bici, compta amb el vistiplau de les administracions, com no pot ser d’una altra manera”.

Els socialistes també es refereixen als dubtes exposats per Pastor sobre si pot perillar la subvenció en entrar en contradicció la proposta amb la citada Ordenança, alguna cosa que neguen rotundament. “Un projecte aprovat, com és el cas, disposa del finançament corresponent”, a més, “l’assumpte del qual Pastor parla és un projecte diferent de l’actual”, on existeix una solució temporal –els ciclistes només poden circular pels ponts en el sentit del trànsit– mentre s’adopta la definitiva.

En aquest sentit, el PSOE acusa a Pastor de “intentar confondre” a la ciutadania, qualificant de “esperpèntica” la seua actuació aquest tema. “Demostra que no tenen projecte”, remarquen.

Send this to a friend