El pressupost d’aquest any de l’ASJ assumirà el dèficit de 38.533 euros de 2022

Així es va donar a conéixer i va aprovar en l'Assemblea General Ordinària aquest dijous

El pressupost d'aquest any de l'ASJ assumirà el dèficit de 38.533 euros de 2022
L’Assemblea va tindre lloc a la Sala de Juntes del Casal de Sant Jordi. | QUIQUE REIG

L’Associació de Sant Jordi (ASJ) ha celebrat aquest dijous la primera Assemblea General Ordinària d’enguany, en la qual, com ocorre habitualment, s’ha presentat el balanç econòmic de 2022 i el pressupost per a aquest 2023, rebent tots dos temes l’aprovació per part dels membres de l’Assemblea.

Remarcar que, en el cas dels comptes de l’any passat, corresponen únicament a les xifres del propi Casal, i que en els pròxims mesos es presentarà el balanç conjunt amb les filaes.

D’altra banda, la previsió per a enguany és de 990.502 euros, en els quals es contempla assumir el dèficit de 2022 de 38.533,40 euros, per part de l’entitat festera íntegrament.

Sobre això, des de l’ASJ es va explicar que l’any passat, per aquestes dates, es va presentar un pressupost sense saber amb seguretat si les festes s’anaven a celebrar. Així, els comptes que es van avançar al gener de 2022 han sigut inferiors a les xifres finals, que han superat el milió d’euros, i en les quals es reflecteix l’esmentat dèficit, com a resultat a la resta entre les despeses d’1.188.746, 21 euros i els ingressos d’1.150.212, 81.

INGRESSOS CADIRES
En la presentació d’aquestes dades va haver-hi un assumpte que va cridar l’atenció: el resultat negatiu de les cadires, sent aquest un dels apartats que habitualment suposa un important ingrés.

I és que, en 2022, va haver-hi un resultat negatiu de més de 8.000 euros.

Sobre aquest tema, el vicepresident segon de l’ASJ, Vicent Bas, va detallar que es deu al fet que gran part de les cadires de les festes de Moros i Cristians de l’any passat es van vendre en 2020 –recordar que van eixir a la venda al gener d’aquest any, i que no va ser fins a març quan van saltar les alarmes per la COVID-19 i la Festa es va ajornar–, per la qual cosa consten com a ingressos en el citat any, mentre que la totalitat de la despesa es va produir en 2022 i que en 2021 no va haver-hi ingressos en aquest apartat, ni tampoc despeses, al no desenvolupar-se les festes.

A tot això cal afegir que la instal·lació de cadires i tribunes d’enguany suposarà una despesa superior al d’anys anteriors a causa de l’increment dels preus que s’ha produït a nivell generalitzat.

Al detall, els principals ingressos en 2022 van procedir de l’administració, gestió i personal –que és el departament que comporta més despeses, encara que el resultat és de més de 200.000 euros en positiu–, també de les festes, i les cadires van suposar el tercer apartat que més diners va injectar a l’entitat festera.

Send this to a friend