El pressupost municipal 2022 s’aprova amb 17 vots a favor

Només PP i Vox voten en contra del pressupost dels fons europeus

El pressupost municipal 2022 s'aprova amb 17 vots a favor
El saló del plens d’Alcoi, durant el debat de pressupostos.

L’Ajuntament d’Alcoi va aprovar ahir el pressupost municipal aconseguint el govern municipal un ampli consens. Els comptes de 2022, que ascendeixen a 72,4 milions, van rebre el suport del 70% de la corporació, només amb els vots en contra de PP i Vox i les abstencions de Ciutadans i Guanyar. L’únic dubte eren aquests dos últims, ja que la resta de formacions ja havien anat anunciant la seua intenció de vot al llarg de la setmana. El nou pressupost arriba marcat per les subvencions i, especialment, les procedents de fons europeus, que eleven el capítol d’inversions a 13,5 milions d’euros.

Poques sorpreses oferia el Ple extraordinari d’ahir divendres, destinat a debatre el pressupost municipal per a enguany. Quedava conéixer el sentit de vot de Guanyar i Ciutadans, que al costat de Vox –malgrat la seua presumible negativa– no s’havien pronunciat encara fins ahir. A l’anunciada esmena a la totalitat del PP se sumaven els suports donats a conéixer el dia abans del ple, quan compareixien Podem i Compromís –per separat– acompanyant a l’alcalde Toni Francés i la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, tots dos per a avançar el seu vot afirmatiu. El mateix dijous s’informava també de la intenció de vot favorable per part del regidor no adscrit, Marcos Martínez, qui havia condicionat el seu suport a canvi que la partida específica destinada a manteniment superara el milió d’euros.
El govern ha accedit a la petició de l’ex edil de Ciutadans, com també a la major part de les pretensions de Compromís i Podem. Per part dels primers, del llistat d’aportacions presentades de cara a l’elaboració del pressupost, han sigut acceptades “la pràctica totalitat d’elles”, assenyalava el seu portaveu, Màrius Ivorra, durant la compareixença.

Send this to a friend