El pressupost rondarà els 60 milions i s’espera rebre 10 més d’Europa

Es preveu incrementar la partida de personal per a assumir les noves contractacions i l'actualització de sous

El pressupost rondarà els 60 milions i s'espera rebre 10 més d'Europa
Un dels projectes que opta a aconseguir finançament europeu és el carril bici que es contempla al llarg de l’antiga travessia. | ARXIU

El pressupost municipal de 2022 es preveu que ronde els 60 milions d’euros i les inversions dependran en gran manera de l’arribada de subvencions de la Unió Europea. L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat la sol·licitud per a diferents projectes per valor d’al voltant de 10 milions d’euros. Entre les propostes que opten al finançament amb fons europeus es troben actuacions en matèria d’accessibilitat, aparcaments dissuasius, nous trams de carril bici, recuperació de patrimoni, projectes de l’àmbit del medi ambient, accions de transformació digital, gestió intel·ligent i habitatges de lloguer social.

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, ha explicat que l’adhesió d’Alcoi a l’Agenda Urbana 2030 –sent aquesta ciutat la segona millor valorada d’entre les de més de 40.000 habitants– “millora el nostre posicionament per a captar nous fons europeus amb els quals impulsar un model de ciutat sostenible i intel·ligent, convertint Alcoi en un dels municipis pilot de la província d’Alacant per al desenvolupament de l’Agenda Urbana”, remarca, al mateix temps que incideix en què “encarar el pressupost d’una forma o una altra estarà condicionat pels fons europeus”. No obstant això, Moltó s’atreveix a apuntar la xifra de 60 milions d’euros, –recordar que el pressupost d’enguany va superar els 69 milions– però adverteix que aquesta quantitat no està tancada encara.

“Ens hem reunit amb els diferents grups polítics perquè puguen realitzar aportacions, alguns ja ho han fet; el següent pas serà redactar l’esborrany, debatre’l amb els grups i ja després portar-lo a comissió i ple. Ens agradaria que estiguera llest al gener i aprovar-ho abans que acabe el mes”, explica l’edil respecte als terminis que manegen.

També avança que un dels apartats que patirà un fort increment l’any pròxim és la partida de personal, ja que d’una banda en 2022 correspon actualitzar el sou dels funcionaris, que es preveu que puge un 2%, alhora que l’Ajuntament té pendent la resolució de diverses convocatòries públiques d’ocupació, entre elles, les noves places de Policia Local.

CLAUS I INDICADORS
Quant a les claus del nou pressupost, segons la titular d’Hisenda, els comptes municipals de 2022 continuaran incidint en polítiques socials, d’habitatge públic, manteniment de la ciutat i creació d’ocupació. En relació a això últim, Moltó assenyala que Alcoi se situa actualment en una taxa d’atur de quasi el 20%, la qual cosa suposa tornar a xifres anteriors a la pandèmia, quan la ciutat va arribar a aconseguir un 24% de desocupació. A més, recorda que quan els socialistes van accedir al govern, en 2011, la taxa es trobava en un 34%.

Finalment, Vanessa Moltó destaca que Alcoi compta amb una pressió fiscal per davall de la mitjana. Entre les mesures adoptades, la regidora fa referència a les bonificacions que han beneficiat ja a més de 200 empreses a Alcoi, alhora que informa que l’any passat es van registrar dotze altes de nous negocis de més d’un milió d’euros de facturació, una xifra que afirma s’eleva a un centenar d’empreses en els últims cinc anys.

Send this to a friend