El programa d’actes de la Mareta s’adapta a les exigències sanitàries de la pandèmia

Les Festes Patronals conclouran de manera extraordinària el dissabte 24 d'abril

El programa d'actes de la Mareta s'adapta a les exigències sanitàries de la pandèmia
Celia Torregrosa va recitar La Súplica en l’altar | Xavi Terol

La programació que ha ideat la Pía Unión, amb el suport de l’Ajuntament de Cocentaina, va arrancar aquest diumenge a les huit del matí amb la baixada de la icona de la Mare de Déu des del Monestir de les Clarisses. Va ser un trasllat ràpid pel carrer Verge del Miracle, sense acompanyament de fidels, on tan sols va participar el sacerdot que portarà el quadre de la Mareta, la Suplicant i els xicotets que representen els papers de Conde, Comtessa i Mossén.

La Mare de Déu va ser depositada en l’altar major de la Parròquia i allí presidirà fins al dia 24 d’abril nombrosos actes religiosos amb aforament limitat entre els quals destaquen les solemnes de vespres, el Quinario, eucaristies dedicades a la joventut o els malalts i impedits, un funeral per les víctimes de la Covid-19, una oració centrada en els professionals sanitaris, vigílies, l’adoració al Santíssim Sagrament, l’ofrena infantil o la presentació dels nounats a la patrona.

A més, ahir, a les 12:00h del migdia, Celia Torregrosa va recitar La Súplica en l’altar i després Monsenyor Juan Antonio Reig Pla va oficiar la Missa Major en el dia de la Mare de Déu. Al marge d’això hui a la nit Radio Cocentaina oferirà a les 21:30h el relat del miracle de la Mare de Déu, ocorregut el 19 d’abril de 1520, i es dispararan 27 salves de colors recordant les 27 fogueres que estarien cremant a aqueixa hora en la Plaça del Pla en record del prodigi de les llàgrimes de sang.

L’emissora municipal oferirà també en directe gran part de les eucaristies igual que la televisió comarcal TVA farà el propi amb diversos actes “insistim que no cal acudir a veure els trasllats de la Mare de Déu perquè més que mai tenim que es responsables davant la complicada situació sanitària que vivim. Hem de participar en les celebracions amb totes les mesures de seguretat i la Policia Local incrementarà la vigilància per a garantir que no es produeix cap mena d’aglomeració”, reiterava la setmana passada l’alcaldessa; Mireia Estepa. Les Festes Patronals conclouran de manera extraordinària el dissabte 24 d’abril, abans del toc de queda, amb el retorn immediat de la Verge del Miracle al seu Monestir.

Send this to a friend