El programa electoral del PSOE recull 100 accions

Francés destaca que és l'únic projecte “seriós i de futur” per a Alcoi

El programa electoral del PSOE recull 100 accions
La candidatura dels socialistes a les Municipals, el divendres a la sala Àgora.

El Partit Socialista d’Alcoi ha arrancat la campanya electoral donant a conéixer el programa amb el qual concorren als comicis del pròxim 28 de maig. El divendres, en l’Àgora, el candidat socialista i actual alcalde, Toni Francés, va avançar a la premsa quins seran els pilars del seu programa electoral, que es resumeix en un centenar d’accions o projectes emmarcats en quatre àrees de treball: desenvolupament econòmic; sostenibilitat i accessibilitat; cultura, patrimoni i turisme; i polítiques socials, educació i esport.

Els socialistes iniciaven la presentació del seu programa amb la projecció d’un vídeo que fa balanç dels assoliments aconseguits sota el govern de Toni Francés, anys en què “Alcoi ha recuperat el seu lideratge en àrees com la sostenibilitat, la innovació, la capitalitat industrial o la capitalitat com a ciutat universitària”, remarcava el primer edil, qui a més presumia que Alcoi està servint “de model per a altres ciutats, no sols de la Comunitat Valenciana sinó del conjunt d’Espanya”.

Una de les qüestions en les quals incideixen els socialistes a l’hora de valorar les polítiques econòmiques posades en marxa és el descens de l’atur, “un 36% des que vam governar”. A més, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha augmentat un 15’5% i l’ocupació en la indústria ha crescut un 5% en l’últim any. “Volem continuar avançant i progressant, fent d’Alcoi aqueixa ciutat atractiva, amb capacitat per a atraure i retindre talent, i una ciutat d’oportunitats”, destacava abans de desgranar breument les quatre àrees programàtiques de cara al 28M.

En l’apartat de desenvolupament econòmic, ressalta les polítiques orientades a la creació de sòl industrial, amb Pagaments i Alcoi Sud com a principals projectes, així com el parc tecnològic de Rodes i el parc científic de les Comarques Centrals.

Del costat de la sostenibilitat, destaca el compromís dels socialistes “per una ciutat verda” i en matèria d’accessibilitat, el programa recull diversos projectes amb aquest objectiu, així com l’ampliació del parc públic d’habitatge.

A nivell cultural, va parlar del “gran complex” que s’habilitarà en l’antic Asil del Camí, on es construeix el Museu de Camilo Sesto i se situarà a més la pinacoteca municipal, com també assenyala el futur centre d’interpretació turística del Molinar.

Finalment, es referia també a la creació d’un centre de dia en Batoi, de la mà de la Conselleria de Polítiques Inclusives, com un dels projectes centrals en el bloc d’accions de temàtica social. “Només hi ha un partit amb un projecte seriós i de futur per a la ciutat d’Alcoi i amb l’equip humà amb capacitat per a fer-lo realitat”, concloïa el candidat socialista.

MÍTING AMB XIMO PUIG
Els socialistes prossegueixen amb la seua campanya hui, amb la celebració d’un míting en la plaça Blai Domingo Llidó (Zona Nord) que comptarà amb la presència, entre altres, del candidat a la Generalitat i president, Ximo Puig. Serà a partir de les set de la vesprada.

Send this to a friend