El PSOE acusa de nou el PP de mentir sobre la conversió en zona de vianants

Asseguren que aquesta incompleix les directrius del Ministeri de Transports i el govern el nega

El PSOE acusa de nuevo al PP de mentir sobre la peatonalización
La calle Sant Llorenç está incluida en el ámbito de la peatonalización del Centro. | ARCHIVO

El Partit Popular insta el govern municipal (PSOE) a fer canvis en l’ordenança de conversió en zona de vianants amb l’objectiu de complir amb les directrius que marca el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a crear zones de baixes emissions i espais per als vianants. Sobre aquest tema, la setmana passada es va produir un encreuament de declaracions entre totes dues parts, primer per part del PP, alertant que la conversió en zona de vianants suposadament no incomplia les recomanacions del Ministeri, “els requisits bàsics de qualitat marcats”, en paraules del seu portaveu, Quique Ruiz.

La contestació del govern socialista no tardava a arribar, acusant novament el PP de mentir en aquest tema. “L’afany per desprestigiar la conversió en zona de vianants del Partit Popular li porta a mesclar documents, conceptes i frases per a intentar confondre a la ciutadania”, assenyalava el portaveu socialista, Jordi Martínez.

El també regidor de Mobilitat explicava que les recomanacions del Ministeri que feia públiques el PP es refereixen a la participació en els fons europeus en l’apartat de zones de baixes emissions. Segons Martínez, el Ministeri adverteix que els paràmetres que puntuaran per a la concessió d’aquests fons seran, d’una banda, l’àmbit, “que ha de ser delimitat, continu i que els vehicles que arriben al seu perímetre tinguen recorregut alternatiu. En el cas d’Alcoi es compleix àmpliament”, remarca l’edil.

El segon factor a considerar és que es tinga control d’accessos d’aquesta zona, un control que ja existeix a través de càmeres de seguretat, alhora que s’agrega un tercer punt que parla de la necessitat de la reordenació de l’espai públic. “En el cas de la nostra ciutat és més que evident els canvis en aparcaments, la creació de noves zones de pàrquing, el canvi en el mobiliari urbà amb zones sense vehicles, etcètera”, apunta Martínez.

El portaveu socialista aclareix sobre aquestes recomanacions que “les zones de baixes emissions són projectes, és a dir, existeixen ciutats que ni tenen zona per als vianants, ni tenen ordenança, ni tenen definit l’àmbit i que es presenten a aquests fons per a poder executar aqueixos projectes. En el cas d’Alcoi, una part importantíssima dels mateixos ja són una realitat”. I afig: “El projecte presentat obtindrà una subvenció o no dels fons europeus, però que no afectarà la realitat de la conversió en zona de vianants actual. L’única cosa que pretén el PP amb aquests anuncis és crear confusió en la ciutadania respecte a la conversió en zona de vianants”.

Finalment, el govern municipal retrau al PP els seus “intents de desprestigiar” i acusa els populars de mentir directament, així com de “posar en dubte el treball” dels tècnics municipals.

EL PP TORNA A REBATRE Al PSOE
En un tercer comunicat de premsa, aquesta vegada del PP en resposta al PSOE, els primers tornen a incidir a adaptar la conversió en zona de vianants a les directrius del Ministeri de Transports. En concret, Ruiz reclama que s’aplique el control d’accés de vehicles a la zona per als vianants en funció de la seua etiqueta. “Si el que volem és reduir la contaminació no es pot prohibir el passe a vehicles que no contaminen”, afirma el portaveu del PP.

Un altre dels canvis que planteja el PP per a adaptar l’ordenança a les recomanacions del Ministeri és “reconsiderar el tancament de carrers, que actualment massifiquen el trànsit en Sant Jaume i Casa Blanca, la qual cosa genera major trànsit, major inseguretat per als vianants i més pol·lució. Es tracta d’aplicar les bones pràctiques que proposa el Ministeri de Transports per a obtindre espais per als vianants d’alta qualitat”, manifesta.

Per a Ruiz les recomanacions demostren “la falta de rigor de la conversió en zona de vianants: contrària al Pla de Mobilitat Sostenible, al Pla d’Acció Comercial i a l’Estratègia de Reactivació del Centre. I el més important: sense el consens de veïns i comerciants. Ens preocupa la tendència del PSOE per fer les coses rematadament malament”, subratlla, per a acabar posant l’accent que el Ministeri “marca unes bones pràctiques que el PSOE no compleix”, mentre aquests últims asseveren que sí que aportant informació sobre aquest tema.

Send this to a friend