El públic manté la seua fidelitat a Tirisiti

S’han superat els 17.000 espectadors

El públic manté la seua fidelitat a Tirisiti
Tirisiti durant una representació. XAVI TEROL

El Betlem de Tirisiti s’ha mantingut una campanya més com un dels pilars del Nadal Alcoià malgrat la Covid-19.
Si bé en 2020 les funcions d’aquest famós retaule es van haver de suspendre, en aquesta ocasió, i adaptades a les circumstàncies, s’han desenvolupat amb normalitat, tant les de la campanya escolar, com les extraordinàries i les de la campanya per a tots els públics, que ha finalitzat el 5 de gener.
Finalment, segons les xifres de La Dependent –la companyia encarregada de representar Tirisiti–, hi ha hagut un minvament respecte a altres anys, però la valoració és positiva. “Quan vam obrir la venda de la campanya per a tots els públics es van vendre més de 7.000 entrades en les primeres hores”, detalla el gerent de la citada companyia, Joanfra Rozalén.
Així, la campanya per a escolars es va tancar amb 7.200 alumnes, més els seus corresponents professors i personals responsables dels grups, ocupant prop del 50% de l’aforament de les sessions.
A aquesta xifra cal sumar-li les 9.850 entrades venudes de la campanya general, de les al voltant de 11.000 que van eixir a la venda, i també, les de les funcions extraordinàries dels dissabtes de desembre, de manera que, s’han superat els 17.000 espectadors.
Rozalén destaca les baixes i cancel·lacions que hi ha hagut a causa dels contagis, en el cas de la campanya escolar “a partir del dia 20 de desembre va començar a caure l’assistència”.
Així mateix, La Dependent assenyala que s’han hagut de canviar centenars de noms d’entrades perquè hi havia molta gent que no podia assistir “fonamentalment per estar en confinament”.
Precisament referent a la Covid-19, s’han dut a terme diverses mesures per a fer-li front i evitar els contagis, com l’ús obligatori de mascareta per a majors de 6 anys, que la venda d’entrades s’ha dut a terme exclusivament per internet, l’accés a la sala amb 15 minuts d’antelació per a evitar aglomeracions o l’espai entre funció i funció, temps destinat a la seua higienització amb un producte especialitzat i a la seua ventilació.
Per part seua, Joanfra Rozalén remarca les sessions extraordinàries de desembre: “ha sigut bonic donar-li cabuda a grups grans, ja que habitualment no podem. En altres anys, les entrades que quedaven disponibles de la venda telemàtica eren per a taquilla”. Afig que a aquestes funcions han acudit grups de fora d’Alcoi, d’altres poblacions de la província, o de filaes, fogueres, etc.

Finalment, el regidor de Cultura, Raül Llopis assegura que “la valoració és molt positiva. Malgrat que som conscients de la situació que estem travessant, és important que la vida continue. Enguany la Covid no ha doblegat al Betlem de Tirisiti i hem pogut fer tant la campanya escolar com la de tots els públics amb un gran esforç per part de La Dependent per a poder dur-ho a terme fent front a totes les traves que hi ha hagut, principalment per les cancel·lacions”. L’edil afig que “pensem que estem en la senda de tornar a la normalitat, ja que hem aconseguit fer totes les funcions amb totes les mesures Covid i amb molta seguretat per a totes les persones que ens han visitat”.

Send this to a friend