El reciclatge va generar 266.000 euros de benefici l’any passat

Amb la implantació del contenidor marró i una major conscienciació s'espera que augmente

Preocupación por el nuevo impuesto estatal de residuos
Punt de contenidors en País Valencià | Arxiu

La tendència del reciclatge segueix en augment a la ciutat d’Alcoi en totes les fraccions (paper-cartó, envasos i vidre) si observem l’evolució dels últims anys. Només en 2019 la compensació econòmica per a les arques municipals pel reciclatge va superar els 266.000 euros.

Cal tindre en compte que tot el que es recull en el contenidor gris, on es depositen les restes, té un cost econòmic. Però el cost no sols és econòmic sinó també mediambiental, ja que aquestes restes s’enterren en abocadors, es cremen o pararan a cimenteres, amb els problemes que això genera. En canvi, els contenidors groc, verd i blau, es traslladen a diferents plantes de reciclatge situades a Sant Vicent, Villena, Benidorm i Elda.

Recordar que en 2020, Alcoi també ha començat a implantar el contenidor marró, dedicat a les restes orgàniques, un pas important que suposarà un augment del reciclatge, ja que aquestes deixalles es reconverteixen en compost industrial. L’ús d’aquest nou contenidor, que funciona amb clau per a garantir una correcta utilització, també ajudarà a reduir tot allò que s’aboca al contenidor gris. A més, també es recollirà el fem orgànic a 30 usuaris considerats grans productors, com a centres assistencials o menjadors escolars.

Altres campanyes municipals realitzades en 2019, com ‘Desplastifica’t’, duta a terme per part de les escoles associades a la Unesco per a reduir el consum de plàstics, o l’increment dels contenidors d’oli domèstic fins a un total de 30, auguren una nota encara més alta per a la ciutat al final de l’any 2020 en l’assignatura del reciclatge.

Send this to a friend