El regidor de Salut Pública critica les polítiques de privatització de la Sanitat pública

L’aprovació del Reial Decret Llei 16/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat, ha suposat una sèrie d’impactes negatius en el tradicional model del benestar social, en aquest cas a l’àmbit sanitari, les conseqüències del qual estan apreciant-se de forma més intensa en els darrers mesos.

El tancament de centres de salut durant les vesprades dels mesos d’estiu, el tancament de plantes d’hospitalització, la no substitució de personal sanitari en èpoques de vacances, les noves disposicions relatives a l’atenció medica a immigrants sense permís de residència, l’eliminació de serveis fins ara assumits per la Conselleria (pròtesis externes, ambulàncies no urgents, etc.), el copagament farmacèutic i la disminució de recursos humans en totes les àrees sanitàries afecten greument la salut dels usuaris, especialment dels més desafavorits com són les persones majors, immigrants sense permís de residència i malalts crònics.

Segons indica el regidor de Salut Pública Jordi Tormo, “no podem permetre que tornen a haver-hi casos com els dels darrers mesos que han estat afectant a la població més vulnerable. Un exemple: el 20 de febrer moria a València una immigrant bolivariana després d’haver sol·licitat atenció mèdica cinc vegades en distints hospitals i centres de salut i que no va ser atesa per no disposar de targeta sanitària”.
El Govern valencià actual aposta decididament per privatitzar un servei essencial per a la població quan és sabut que la Sanitat en col·laboració publico-privada no és més barata ni eficient ni els usuaris no reben les mateixes prestacions a un menor cost. En aquest sentit, és necessari recordar que als pocs mesos d’haver-se obert l’Hospital d’Alzira, la Generalitat Valenciana li va aportar 69 milions d’euros perquè tenia pèrdues o no arribava a obtindre els beneficis previstos, fet que va ser denunciat per la Sindicatura de Comptes.

Segons indica Jordi Tormo, “actualment estem treballant amb diversos col·lectius, com és l’Associació Ciutadana per a la defensa de la Sanitat Pública en la Comunitat Valenciana, ACDESA-Alacant per dur al pròxim ple del mes de juny un text per a debatre i posicionar l’Ajuntament d’Alcoi en contra de les retallades en la Sanitat Pública”.

Advertisements

Send this to a friend