El retard de l’aprovació del Pla General preocupa a Fedac

L'Ajuntament nega que hi haja demora en la concessió de llicències d'obra major

El retard de l'aprovació del Pla General preocupa a Fedac
FEDAC afirma que hi ha “paràlisi” en la construcció. | ARXIU

La construcció i el Pla General han sigut els aspectes sobre els quals s’ha posat l’accent després que la Federació d’Empreses de l’Alcoià i El Comtat (FEDAC) haja mostrat la seua “preocupació” pel retard en l’aprovació del citat Pla General “sense avanços des de maig de 2019”, segons afirmen, alguna cosa que consideren que no sols està afectant la indústria si no que “empreses associades ens han alertat dels problemes greus que estan tenint per a desenvolupar la seua activitat, especialment la construcció ja que les promocions estan a l’espera de la llicència corresponent”, segons ha explicat el president de FEDAC, Natxo Gómez.

Així, la Federació afirma que el citat sector està patint una “paràlisi de projectes”, alguna cosa que preocupa a FEDAC “màximament quan superada la pitjor època de la pandèmia, sembla que l’economia comence a moure’s”.

També indiquen que, a més de la construcció, han rebut queixes per la impossibilitat de tramitar llicències per a instal·lació de plaques solars i altres infraestructures i serveis, “en general per tot allò que requereix d’informe d’arquitecte”, apunten.

FEDAC afirma que s’ha advertit d’aquest “problema” en diverses reunions amb l’Ajuntament des de fa mesos, “però no hi ha hagut canvis ni resposta clara”.

Precisament, davant les declaracions de FEDAC, el consistori alcoià ha desmentit aquestes afirmacions, assegurant el govern local que “tan sols hi ha retard en tres llicències d’obra nova a Alcoi, i es deu en dues d’elles, al fet que les empreses constructores havien d’esmenar la documentació del projecte requerida pels tècnics municipals”.

Així mateix, i respecte a la vinculació que considera FEDAC que existeix entre el retard del Pla General i la concessió de llicències, l’Ajuntament al·lega que el citat retard “no té res a veure amb la concessió de llicències d’obra major perquè dins del Departament d’Urbanisme hi ha arquitectes que específicament es dediquen al Pla General tant d’urbanisme com d’arquitectura, mentre que hi ha altres específics per a la concessió de llicències”.

D’altra banda, l’Ajuntament sí que ha admés que “s’ha retardat una mica la tramitació de la instal·lació de plaques solars”, alguna cosa que atribueixen “al gran augment de sol·licituds que hi ha hagut”, però indiquen que “ja s’està treballant per a solucionar aquesta situació”.

El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, incideix de nou en què tan sols hi ha 3 obres noves pendents, alguna cosa que han revisat després de les declaracions de FEDAC, mentre que “totes les rehabilitacions que s’estan duent a terme només necessiten una declaració responsable i poden començar el mateix dia i tota aquesta polèmica no té a veure amb la consecució del Pla General”.

Send this to a friend