El Romeral comptarà amb una nova aula de 2 anys

Hi haurà set més en les poblacions del Comtat

El *Romeral comptarà amb una nova aula de 2 anys
Vista exterior del col·legi El Romeral d’Alcoi. | ARXIU

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha creat 99 noves aules gratuïtes d’Infantil de 2 anys en CEIP de 89 poblacions per al pròxim curs. Aquestes 99 aules sumen 1.782 noves places per a xiquets i xiquetes nascuts en 2019, i les famílies podran iniciar el procés d’admissió des de hui dimarts 25 de maig fins al 2 de juny en l’espai web telematricula.es.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que “una novetat d’enguany és que hem aconseguit triplicar l’obertura d’aules de 2 anys gratuïtes en escoles respecte a cursos anteriors. És una prioritat garantir la igualtat d’oportunitats de les famílies i que els seus fills i filles puguen accedir a aquest tram d’educació no obligatòria independentment de la seua situació socioeconòmica”, i ha continuat: “l’altra novetat és que la meitat de les noves aules de 2 anys gratuïtes les hem creades en escoles rurals, perquè considerem que són fonamentals per a lluitar contra la despoblació, ja que amb més facilitats educatives, la gent opta per quedar-se a viure als seus pobles”.

Les noves aules gratuïtes de 2 anys se sumen a les ja implantades en altres centres d’Infantil i Primària, les de les escoles infantils municipals i les de les escoles infantils de la Generalitat. En total, el pròxim curs s’oferiran més de 18.000 places en 900 aules d’aquestes característiques.

AULES A LES NOSTRES COMARQUES
En el cas de les nostres comarques, a l’Alcoià s’obri una nova aula d’Infantil de 2 anys en el CEIP El Romeral d’Alcoi i 7 més al Comtat: una en el CEIP Real Blanc de Cocentaina, i la resta, a les escoles d’Agres, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Benilloba, Gaianes i Plans.

En tota la província d’Alacant es crearan 29 noves aules, que sumen 522 places escolars, les quals s’afigen a les que Educació ha anat dotant els cursos passats de gratuïtat a les comarques d’Alacant en CEIP, escoles infantils de la Generalitat i escoles infantils municipals. Per tant, el pròxim curs hi haurà més de 300 aules gratuïtes de 2 anys amb unes 5.800 places gratuïtes a les comarques d’Alacant.

Send this to a friend